Még nem tudni, mi számít magyar terméknek

agrarszektor.hu
A magyar termék kritériumait rögzítő rendelettervezetet még nem véglegesítette a szaktárca, ezért még nem teljes mértékben eldöntött, hogy mi is nevezhető majd magyar terméknek - mondta Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-biztonságért és agrárigazgatásért felelős államtitkára csütörtökön, Budapesten, egy szakmai konzultáción.

A szakmai eszmecserét az Élelmiszer című szaklap szervezte különböző, az élelmiszergazdasághoz kötődő szakterületek szakértői számára. A tanácskozáson jelen volt az Élelmiszerfeldolgozók Országos Szövetsége, az Országos Kereskedelmi Szövetség, továbbá több nagyvállalat és áruházlánc képviselője is - tájékoztat az MTI.

Kardeván Endre kitért arra, hogy a március közepén lezárult szakmai vitában nagy szerepet kapott, hogy a magyar termékben a külföldi alap- és adalékanyagok aránya milyen mértékű legyen. A tervezet elsődlegesen 95 százalékos Magyarországon előállított alapanyag-mennyiséget, illetve 100 százalékos magyar munkát feltételez a magyar terméknél. A 100 százalékos magyar terméknél viszont mindkét összetevő aránya 100 százalék kellene, hogy legyen.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?