Biomassza erőművek a törvénymódosítás ellen

agrarszektor.hu
A Biomassza Erőművek Egyesülése találkozót és egyeztetést kezdeményez a villamosenergia törvény közelgő módosításával kapcsolatban. A fogyasztók ugyanakkor ellenérdekeltek lehetnek, mert a kötelező átvételi tarifák csökkentése akár az áram árának csökkenésével is járhat - írja a Gazdasági Rádió.

Komoly aggodalmat váltott ki a megújuló energiában érdekelt iparági szereplők körében az a módosító javaslat, amely jelentősen csökkentené a kötelező átvételi tarifákat, visszamenőlegesen és hosszú időszakon keresztül. Ugyanakkor a 2020-ig szóló Nemzeti Megújuló Cselekvési Terv hosszú távú működést, kiszámítható jövőt kívánna meg a megújuló energiával működő cégeknek.

Az egyesülés még a törvényjavaslat részletes parlamenti vitája előtt módot szeretne találni arra, hogy a 2011. január 31-ig benyújtott módosító javaslatokkal kapcsolatosan megossza az általa képviselt erőművek véleményét. A biomasszások úgy vélik, a személyes találkozó Bencsik János klíma- és energiaügyért felelős államtitkárral a legalkalmasabb formája ebben az ügyben a szakmai egyeztetésnek, elsősorban azért, mert a törvényjavaslat elfogadásának menetrendje miatt nincs másra sem idő, sem pedig hely.

Mivel a villamos energia törvényt érintő módosítások az erőművek létét, napi működését, közvetlen és közvetett ellátási kötelezettségeit alapvetően befolyásolhatják, az iparági szereplőknek kötelessége tárgyalófélként fellépni ebben az ügyben - hangoztatják közleményükben.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?