2024. május 16. csütörtök Mózes, Botond

Már működik az USA legnagyobb napelem erőműve

agrarszektor.hu
A közel egymillió napelemből álló új létesítményt, amely széndioxid-kibocsátásmentes elektromos energiát termel a nevadai sivatagban, 2010 januárjában kezdték építeni, és december elsején helyezték üzembe.

Csúcsidőszakban több mint 350 munkás dolgozott a 775 ezer darab First Solar panelből álló erőmű építésén. A termelt áramot a Pa

Az erőmű-komplexum részeként már korábban átadásra került El Dorado naperőművet a Pacific Gas and Electric vásárolta meg 20 évre, és jelenleg 10 MW áramot termel. A most elkészült, szomszédos Copper Mountain naperőmű további 48 MW áramot szolgáltat majd a PG&E-nek.

A kaliforniai villamos energia szolgáltatóknak 20 százalékban megújuló forrásokból származó energiát kell 2010 végéig beszerezniük, ami 2020 végéi 33 százalékosra kell emelkedjen.

A két létesítmény együtt az Egyesült Államok két legnagyobb napelemes erőműve, mellyel az otthont adó Boulder City-t a megújuló energiák regionális központjává akarják fejleszteni. Az Egyesült Államokon kívül egyedül Németország, Kanada, Olaszország és Spanyolország rendelkezik nagyobb erőművekkel.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Mit érlel a gyümölcs?

Mit érlel a gyümölcs?

A kertészeti ágazat egyre erősödő polarizáltsága, útkeresése mindenkit érintő, sok tanulsággal szolgáló folyamat.

KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?