2024. május 8. szerda Mihály
Elképesztő tempóban csökken az ára ennek a zöldségnek a holland piacokon

Elképesztő tempóban csökken az ára ennek a zöldségnek a holland piacokon

agrarszektor.hu
Folyamatosan csökken a spárga ára a piacon, ahogy egyre nagyobb mennyiség jelenik meg az árverési csarnokokban. Két hét alatt az extra minőségű fehér spárga nagybani ára már 15 euró alá csökkent Hollandiában.

Két hét alatt az extra minőségű fehér spárga nagybani ára 20 euró feletti kezdő szintről már 15 euró alá csökkent Hollandiában. Ezek a tételek az üvegházi termesztés mellett már fűtött fóliából is származnak, bár itt egyelőre még nem naponta, hanem inkább csak kétnaponta van szedés. A piacon elérhető mennyiség is dinamikusan nő: március első napjai óta már minden nap kapható spárga a ZON és a The Greenery árverési csarnokokban - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

Mivel az időjárási előrejelzések szerint a hőmérséklet a következő napokban a szokásosnál kicsit magasabb lesz, hamarosan a fűtött fóliában is megkezdődik a napi szedés, és a piacra dobott mennyiség gyorsan bővül majd. Érdekesség, hogy a déli régióban március közepén betakarították az első szabadföldi spárgát, de egyelőre ennek volumene nem jelentős.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?