MENÜ

Vállalkozók Napja Szentlőrincen

2017.04.21.

A Baranya Megyei Vállalkozói Központ Alapítvány tevékenysége bizonyára nem ismeretlen az Ön számára. Erőinket most egy önálló rendezvénybe koncentráljuk és ennek kapcsán a szentlőrinci rendezvény centrumunkba invitáljuk Önöket, május 12-én a „Vállalkozók Napjára”.

Működésünk széles skálán mozog, része a mikrohitel program, a vállalkozói tanácsadás, a pécsi inkubátorházunk működtetése, valamint a rendezvényszervezés. Tevékenységeink közül sokak számára a mikrohitel és a Szentlőrinci Gazdanapok talán a legismertebb. Fontos és kiemelt célunk, hogy a megyében és régiónkban működő vállalkozások számára információkat nyújtsunk a piaci- és gazdasági környezet változásairól, különféle fejlesztési irányokról, uniós és hazai forrásokról, trendekről. Ebben korábban is voltak kezdeményezéseink és részt vettünk szakmai partnerként a mások által szervezett rendezvényeken.

Most egy önálló rendezvénybe koncentráljuk és ennek kapcsán a szentlőrinci rendezvény centrumunkba invitáljuk Önöket, május 12.-én a „Vállalkozók Napjára”

Mi is a rendezvényünk célja?

Találkozási pont, ahol információkhoz juthat, közvetlenül is találkozhat kormányzati felelős személyekkel, a gazdasági élet szereplőivel és természetesen vállalkozásokkal is, akiket még nem ismer, vagy éppen olyanokkal, akiket meg szeretne ismerni.

Rendezvényünk életre hívásával azt a piaci űrt szeretnénk betölteni, melyre eddig egyetlen regionális vállalkozásfejlesztő szervezet sem vállalkozott: felesleges formalitásoktól mentes kapcsolatépítési szintér, mely egyben kellemes időtöltésre is lehetőséget biztosít.

Miért érezzük ezt hasznosnak?

Fontos a tervezés, amely ha hiteles információkon alapul, precízebb és biztosabb eredményt, egyfajta „jövőképet” ad! Fontosak a kapcsolatok, mert új lehetőségeket, üzleti együttműködéseket hozhatnak! Fontos, mert lehetőséget ad véleményének elmondására, azok „academice” megvitatására, mely így még a szabályozást is formálhatja!

A találkozó több mint egy egyszerű klaszter-találkozó, hiszen nemcsak egy adott szektor vállalkozásainak képviselőit ültetjük egy asztalhoz, a gazdaság teljes vertikumát juttatjuk kapcsolati tőkéhez.

Hisszük, hogy a kötetlen beszélgetések során olyan hosszú távú üzleti kapcsolatok jöhetnek létre, melyekre nemcsak a mikro-vállalkozásoknak, de még a kis- és középvállalkozásoknak sem nyílik elégszer lehetősége. Égető szükség van a régió vállalkozóinak összefogására, közös munkák elnyerésére és elvégzésére nagyobb szükség van, mint valaha, ahhoz, hogy vállalkozásaink állni tudják az egyre éleződő versenyt.

Rendezvényünkkel ezt szeretnénk megteremteni, erősítve ezzel a régió gazdaságát.

Ennek érdekében készítettük elő a programot, kértük fel a résztvevőket és hívjuk meg Önt és vezető munkatársait rendezvényünkre.

Program

9.00-10.00 Regisztráció

10.00-11.30 Gazdasági kerekasztal

  • Dr. Vitályos Eszter, a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára
  • Dr. Megyeri János, a Hauni Hungária Kft. ügyvezetője
  • Jenei Zoltán, a Pécsi Tudományegyetem kancellárja
  • Demcsák Lajos, a Piac és Profit kiadói igazgatója
  • Dr. Síkfői Tamás, a Pécs-Baranya Kereskedelmi és Iparkamara elnöke

Moderátor Rabb Szabolcs, a Pécs-Baranya Kereskedelmi és Iparkamara titkára.

12.00-13.30 Vidékfejlesztési kerekasztal

  • Dr. Mezei Dávid, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztési stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára
  • Ádám János, a Bóly Zrt vezérigazgatója
  • Dr. Borbás Zoltán, a Kaposvári Egyetem kancellárja
  • Demcsák Lajos, a Piac és Profit kiadói igazgatója
  • Rittlinger József, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Baranya megyei elnöke

Moderátor Turós Izabella, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Pécsi Igazgatóságának igazgatója.

A kerekasztal fókuszában az európai uniós források, a régió gazdaság- és vidékfejlesztési stratégiai kérdései lesznek. A beszélgetéseket a nyitottság jegyében tervezik, amely így lehetőséget ad a közvetlen szakmai vélemény- és eszmecserére.

A rendezvényen részt vesznek továbbá közéleti személyiségek, a megye és a régió nagyvállalatainak vezetői, a Takarékbank vezetősége, hivatalok, a média képviselői.

10.00-13.30 Vállalkozások prezentációi

A résztvevők számára adott a lehetőség, hogy bemutathassák egymásnak vállalkozásuk, cégük szolgáltatásait és kapcsolatokat építhessenek egymás között.

13.30-15.00  Partnerségépítés

A rendezvény további részében a résztvevőknek lehetőségük lesz folytatni beszélgetéseiket, melyhez Rendezvény Centrumunk infrastruktúrája biztosítja a színvonalas környezetet és szolgáltatási hátteret.

A Pavilonokban készített ételek ízeinek versenye.

Hagyományteremtő céllal szervezzük a partnertalálkozót, a „Vállalkozók Napját” hogy évről-évre mind többeknek legyen lehetőségük közvetlenül találkozni a kormányzat képviselőivel, a régió életében meghatározó szervezetekkel, cégekkel és szakmai személyiségekkel, s mellette egymást megismerve jó kapcsolatokat, jövőbeli üzleti és szakmai együttműködéseket kialakítani.

Részletek és jelentkezés az alábbi linkre kattintva: http://bmvk.hu/szolgaltatasok/rendezvenyszervezes/vallalkozok-napja