MENÜ

Új telephelyet nyitott a Raiffeisen-Agro Szekszárdon

2013.08.16.

Augusztus 9-én Szekszárdon, a Páskum u. 2. szám alatt nyitotta meg új telephelyét a Raiffeisen-Agro Magyarország Kft. Az ikrényi székhelyű vállalat 17 éve ismert a mezőgazdasági szegmensben, immáron öt stratégiai üzletágával; a vetőmag, a növényvédő szer, a műtrágya, a termény , valamint a gázolaj üzletágakkal szövi át a mezőgazdaság teljes vertikumát.

 

Raiffeisen_kozos_foto

 

Alapvető célkitűzésük - hangsúlyozta megnyitójában Bene László, a cég egyik ügyvezetője-, hogy partnereiket segítsék a piacra jutásban, ami azt jelenti, hogy termelőik a céljaikat maradéktalanul megvalósíthassák, minőségi terméket gazdaságosan állíthassanak elő. Integrátorként fő feladatuk a termelés finanszírozása a költségcsökkentő és környezetkímélő termelései technológia alkalmazásával. A hatvani és a székesfehérvári telephelyek után a délnyugati régió kisebb felhasználóinak kiszolgálására hivatott az új szekszárdi telephely, ahol felkészült szakembergárdával, szaktanácsadással és naprakész piaci információkkal látják el partnereiket. A nagy kereskedelmi partnerek kiszolgálása továbbra is az ikrényi központból történik. A cég másik ügyvezetője Szabó Viktor kiemelte, hogy a magyar mezőgazdasági piacon betöltött „Partner” szerep ezen a színvonalon csakis az erős tulajdoni háttérrel (RWA AG) lehetséges.

A megnyitóról, valamint az aktuális őszi kalászos portfólióról bővebben az Agro Napló szeptemberi számában olvashat.

 

Szabó Viktor és Bene László ügyvezetők
Szabó Viktor és Bene László ügyvezetők

 

 

A Raiffeisen- Agro üzletágairól röviden:

 

Vetőmag üzletág:

A vetőmag piacon több mint 20 növényfaj 80 fajtáját képviselik hazánkban. Vetőmag portfóliójuk folyamatosan bővül, így a legjelentősebb hazai kultúrákban (őszi káposztarepce, őszi kalászosok, hibridkukorica, napraforgó, szója) versenyképes fajtákkal állnak partnereik rendelkezésére. Az őszi káposztarepce hibridjeik olyan genetikát képviselnek, amelyek az MgSzH kísérleteiben is folyamatosan az élmezőnyben szerepelnek. Az ország vezető őszi sörárpa fajtáját (Vanessa) is magukénak tudhatják, az általuk képviselt osztrák nemesítésű búzafajták (Astardo, Capo) pedig kimagasló malomipari tulajdonságokkal rendelkeznek és méltán kedveltek a magyar termelők körében. Az ikrényi telephelyükön található vetőmagüzemükben európai színvonalú gépsorokkal végzik a vetőmagok tisztítását és csomagolását, így évente mintegy 4.000 tonna vetőmag készül Ikrényben, amely szinte kizárólag hazai előállításból származik.

 

Szelepcsényi Gábor üzletági manager
Szelepcsényi Gábor üzletági manager

 

 

Műtrágya üzletág: 

A Raiffeisen-Agro Magyarország Kft. a műtrágyák széles palettáját kínálja partnereinek. A nitrogén műtrágyák mellett NPK tartalmú komplex, valamint speciális trágyák forgalmazását is bonyolítják.

Legfontosabb termékeik:

- Mono

- Komplex

- Levéltrágya

- Egyéb műtrágya

 

Főbb beszállítóik:

RWA AG Wien, Nitrogénművek Zrt., YARA Hungária Kft., Timac Agro Hungária Kft., Peremartoni Fertilizers Kft. 

 

 

Wágner József, üzletágvezető
Wágner József, üzletágvezető

 

 

Növényvédő szer üzletág:

A szántóföldi és kertészeti kultúrák széles köréhez biztosítanak partnereik számára növényvédő szert. Szoros kereskedelmi kapcsolatot ápolnak a BASF, Syngetna, Bayer, Kwizda, Arysta, Makhteshim magyarországi leányvállalataival. Az általuk összeállított növényvédelmi technológiák a kiemelt beszállítóik készítményeire épülnek.

Termelőik munkáját területi képviselőik magas szakmai tudásával, illetve az általuk összeállított növényvédelmi technológiai lapok segítségével támogatják.

 

Pinczehelyi Zoltán, tolna megyei képviselő
Pinczehelyi Zoltán, tolna megyei képviselő

  

 

 Termény üzletág:

A Raiffeisen-Agro Magyarország Kft. terménykereskedelmi üzletága meghatározó részben búza, kukorica, árpa, napraforgó és repce adásvételével foglalkozik, de a tritikálé, rozs, zab, szója, borsó és egyéb mezőgazdasági termények kereskedelme sem elhanyagolható. Mind a finanszírozott területek termésének felvásárlása, mind a közvetlen felvásárlás a terménykereskedelmi üzletág hangsúlyos feladatát képezik. A cégcsoport Európai szinten 28 millió tonna terménnyel kereskedi és alapító tagja a Duna Szója szövetségnek.

 

Puli Zoltán, üzletág vezető
Puli Zoltán, üzletág vezető

 

  

Gázolaj üzletág:

A cég15 éve rendelkezik jövedéki nagykereskedelmi engedéllyel, mely lehetővé teszi, hogy partnereinek a termeléshez szükséges gázolajat is tudják biztosítani. A gázolajat az OMV–től vásárolják, a szállítást az OMV szállítmányozói végzik.

 

Bothné Bodor Edit, üzletág vezető
Bothné Bodor Edit, üzletág vezető

 

 

 

Elérhetőség:

Raiffeisen-Agro Magyarország Kft.

8000 Székesfehérvár, Takarodó út 2.

Telefon: +36-22-534-401

Fax : +36-22-534-409

E-mail: [email protected]  

www.raiffeisen-agro.hu