MENÜ

UBM sertés szakmai nap Gárdonyban

Agro Napló 2019.11.04.

Sertés szakmai napot tartott október elején Gárdonyban az UBM Csoport, amelynek magyarországi telephelye Pilisvörösváron található.

 

A szakmai nap programját úgy állították össze, hogy az előadók témáikkal érintsék a sertéságazat szinte teljes keresztmetszetét. Így az egész napos fórumon szó volt az antibiotikum mentes malacnevelés tapasztalatairól; az UBM Weanking takarmányozási programról; a precíziós állattartásról; az optimalizált tartástechnológiáról és a nagy járványvédelmi stressz-tesztről is.

Az UBM csoportot partnerközpontú és innovatív cégként mutatta be Varga Gábor vezérigazgató-helyettes a szakmai nap résztvevőinek. Köszöntőjében többek között elmondta: az általa képviselt cég azért vált olyanná, ahogyan ma működik, mert ilyen működési elvek mentén lehet a legsikeresebb, a partnerek ugyanis ezt várják el – a kreatív együttműködést, emellett folyamatos a cég szervezetének fejlesztését - a visszajelzések alapján.

 

varga_gábor-ubm

 

Hangsúlyozta: az UBM-nek 3 fő üzletága van: a takarmánygyártás és -kereskedelem, a fehérje- és a gabonakereskedelem. A cég 6 takarmánykeverővel rendelkezik, amelynek összesített gyártókapacitása mintegy 700 ezer tonna. De a bérgyártók segítségével további gyártókapacitásokat is mozgósítani tudnak. Emellett a cég tulajdonában van egy fehérje-előállító üzem is. Az UBM tervei között szerepel, hogy a környező országokban is növeli jelenlétét (ami Romániában már meg is kezdődött). A cég tevékenysége többek között mintegy 70 millió brojler baromfi, mintegy 5 millió vízi szárnyas továbbá mintegy 400 ezer sertés, valamint 1,5 millió tojó és szülőpár és mintegy 50 ezer szarvasmarha takarmányozását biztosítja jelenleg.

Utalt arra is: „lidérces napokat élnek át a sertéstartók manapság”. Nem lehet ugyanis tudni, hogy mi lesz a közeljövőben – tette hozzá. „De úgy vélem, az agráriumban a válságokat túl lehet élni, a korábbi tapasztalatok ezt támasztják alá” – összegzett az UBM vezérigazgató-helyettese, hozzátéve: az UBM csoport továbbra is segítőkészen áll partneri rendelkezésére, azokon a területeken – fehérje, gabona, takarmány, sertés-genetika –, ahol tevékenykedik.

 

A SZAKMAI NAP ELŐADÁSAINAK ANYAGAI:

 

Az UBM Weanking takarmányozási programjának díjazottjai:

ubm-weanking_nyertesek-1200