MENÜ

Rendfelszedőkocsi jubileum Bad Saulgauban

2015.07.14.

50 év tapasztalat

Az új 9000-es CARGOS bevezetésével a CLAAS ebben az évben különleges jubileumot ünnepel. 1965-ben hagyta el az első, felsősváb Bad Saulgau településen fejlesztett rendfelszedő kocsi az akkori Bautz-üzemét. A Bautz AUTONOM akkoriban sok mezőgazdasági üzem beszállítója volt gépesített takarmánykezelés terén.

 

CLAAS rendfelszedő jubileum (5)

 

1969-ben vette át CLAAS a Bautz-üzemet. Azóta a termékprogram és a telephely folyamatos kiépítésére és fejlesztésére került sor. A CLAAS Saulgau GmbH-hoz 2013 óta egy rendkívül modern termékfejlesztő centrum is tartozik. Az 1980-as évek elején egy hatékony silókocsi, a CLAAS SPRINT lett kifejlesztve – az egyik első a piacon. Hasonlóképpen az 1998-ban bemutatott QUANTUM rendfelszedő kocsi is magasabb szintre tette a mércét.

 

CLAAS rendfelszedő jubileum (4)

 

Egy mezőgazdasági üzem gazdaságossága nagymértékben függ a gép kihasználtságától. Ahhoz, hogy megnőjön a gép éves kihasználtsága, 2007 óta a CLAAS nagy erőkkel dolgozik egy kombinálható kocsi koncepcióján. 2009-ben lett először a CARGOS 9000-es bemutatva komplett töltő- és vágószerkezet kiépítésének lehetőségével, valamint terítőhengerrel. Az elmúlt évben pedig piacra került a kisebb kombikocsi, a CARGOS 8000-es számos további funkció lehetőségével: dupla élű kések a lesüllyeszthető aprító szerkezetben, a hidraulikusan lenyitható kaparópadozat, a modulárisan felépíthető tandem és tridem futómű valamint számos további különlegességek, melyek az új kombikocsi első bevetésén teljes sikert arattak. Az 50. jubileumra a CARGOS 9000-est teljesen átalakították és a CARGOS 8000-es különleges jellemzőivel egészítették ki.

 

CLAAS rendfelszedő jubileum (2)

 

Profi technika mindenkinek

CLAAS a CARGOS 8000 és 9000 két sorozatával, illetőleg három modelljével 30 és 50 m3 között kínál kombikocsikat. Legyen szó családi vagy bérvállalkozásról, egy sokoldalúan felszerelhető CARGOS kocsival a legkülönbözőbb minőségi munkák végezhetőek el. A CARGOS megbízhatóság szempontjából a legjobb választás ahhoz, hogy egy betakarítási láncot hatékonyan kiegészítsen vagy akár helyettesítsen.

 

*temp*

 

A Bad Saulgauban található CLAAS üzem, amely Európa legnagyobb zöldrégiójában helyezkedik el, ma 17 hektár üzemi területen, 550 alkalmazottal, 175 különböző terméket állít elő beleértve a kaszákat, rendkezelőket. A szálastakarmány betakarítás technológiájából adódóan Bad Saulgauban készítik a szecskázó részegységet és az adapterek széles kínálatait a Jaguar silózó részére.

 

CLAAS rendfelszedő jubileum (3)