MENÜ

PETKUS – a gazdaságos technológia!

2016.06.27.

A  PETKUS – Közép-Európa Kft. és partnereinek hálózata széleskörű szolgáltatási palettát kínál a tervezési fázistól, a beépítéseken keresztül a beüzemelésig, valamint az utógondozást jelentő alkatrész- és szervizellátás biztosításában.

A beruházások tervezési és előkészítő fázisában saját tervező tevékenységet végző munkatárssal állunk partnereink rendelkezésére, hogy a legoptimálisabb megoldások kerüljenek megajánlásra, valamint minél megalapozottabb legyen a partneri elképzelés megvalósíthatósága és a pályázati megfelelőség teljes kiszolgálása!

A kulcsrakész kivitelezések elvégzésére több éves „PETKUS tapasztalattal” rendelkező cégekkel dolgozunk együtt és koordináljuk munkájukat az építész munkáktól, a gépészeti szerelésen át, a villamos és gázszerelési munkákig, hogy a beruházások optimális időintervallumban kiváló minőségben valósuljanak meg, melyek továbbra is jó referenciaként szolgálnak a PETKUS berendezések eddig méltán elismert hírnevének.

A PETKUS szárítók különböző mérettartományokban állnak rendelkezésre, de az aktuálisan megjelent pályázatnak megfelelően kisebb 6-12 t/ó-s szárítási teljesítményű telepek összeállításában a legnépszerűbb az idei évben. A teljesítmény a pályázati kiírásnak megfelelően kukoricaszárításban 10% vízelvonással értendők.

Az előző években többségében a direkt fűtésű, hővisszaforgatásos (DDU típusjelű) berendezések valósultak eddig meg, melyeknél a szárító levegő felmelegítésére szőnyegégők szolgálnak. A felmelegedett hűtőlevegőt és a telítetlen meleg levegőt a hűtőzónában lévő visszaforgató ventilátor beszívja és a meleg levegőhöz hozzákeveri, így magasabb a hőenergia kihasználtsága, azaz a fűtőenergia felhasználás nagymértékben csökkenthető, így érhető el a 3,67 MJ/kg víz mértékű fűtőenergia felhasználás. A PETKUS szárítók kiemelkedően alacsony villamos energiafelhasználását a légcsatornák, speciális kúpos kaszkádok, valamint szívott rendszerű axiálventilátorok biztosítják. A PETKUS szárítók 20-30%-kal kevesebb gázenergiát és akár 50%-kal kevesebb villamos energiát használnak fel, mint a korábbi típusok.

A pályázat lehetőséget ad megújuló fűtési technológiák támogatására is, melyben az indirekt fűtési változattal is valósítható meg szárító beruházás! Partnereink igényeit ezen a téren is ki tudjuk elégíteni, és állunk partnereink rendelkezésére például faapríték tüzelésű kazán beépítésével is!

A szárító érintőképernyős kijelzéssel és PLC vezérléssel üzemel, de a teljes technológiai sor irányítása is PLC vezérléssel történik, amelynek fontos elemei a kiváló minőséget biztosító PETKUS elő- és utótisztítók, a különféle PETKUS anyagmozgatók, serleges felvonók, szállítószalagok, rédlerek, így a teljes beruházás egy gépgyártótól kerülhet beszállításra a pályázatnak megfelelően 10 t/ó-s teljesítmény-lépcsőkkel 60 t/ó-ig.

A PETKUS által gyártott tisztítókkal vélhetően minden gazda találkozhatott és számtalan helyen még mindig használják a 20-30 éves gépeket az országban, mely mutatja, azok minőségét, megbízhatóságát és hosszú élettartamát.

A PETKUS ezen tulajdonságokat ma is szem előtt tartva magas minőséget képviselő univerzális tisztítók széles palettáját gyártja. A tisztítók sajátossága a PETKUS által kifejlesztett lehúzólánc, amely biztosítja a termény rostán történő ideális mozgását. Az elő- és utószelelés külön szabályozható, rosták széleskörűen választhatók a vevő által választott rostadiagrammnak megfelelően. Minden leválasztott anyag külön-külön leadási pontokon elkülöníthető, így a tört szem is külön gyűjthető.

A PETKUS-Közép-Európa Kft. munkatársait a következő kapcsolatokon érheti el:

Gergely Sándor, cégvezető:
tel.:30/2992351, e-mail: [email protected]

Porkoláb Gábor, értékesítés vezető:
tel.: 30/2991524, e-mail: [email protected]

Patonai Lajos, alkatrész- és szervíz vezető:
tel.: 30/2991485, e-mail: [email protected]

Draskovich Attila, tervező mérnök:
tel.: 30/1945914, e-mail: [email protected]

Gulyás Veronika, irodavezető:
tel.: 30/1945915, e-mail: [email protected]

Várjuk megkeresésüket az [email protected] e-mail címen is!