MENÜ

Népszerű a Takarékbank egyedülálló fenntartható számlacsomagja

Minden tranzakcióval a méhek megmentését támogatják az ügyfelek

2022.03.24.

Már 350 millió forintnyi tranzakciót bonyolítottak le a Takarékbank ügyfelei a hitelintézet egyedülálló, a klímavédelmet előtérbe helyező bankszámlacsomagján keresztül. A tavaly májusban bevezetett Takarék Fenntartható Bankszámla használatával az ügyfelek automatikusan, többletköltség nélkül támogathatják a környezetvédelmet, a tranzakciók összegének kéttized százalékát ugyanis a Takarékbank a méhpusztulás megelőzésére és a mézfogyasztás népszerűsítésére fordítja.

 

A Magyar Bankholding tagbankja, a Takarékbank a Tehetsz méh többet! programhoz kapcsolódva 2021 májusában vezette be a magyarországi pénzügyi piacról addig hiányzó lakossági számlacsomagot, amely minden elemében fenntartható. Online is meg lehet kötni, csak elektronikus számlakivonat kérhető hozzá. A kedvezményes számlavezetési díj nem függ a vásárlás összértékétől. Az elektronikus bankolást helyezi előtérbe azzal, hogy az ügyfél a bankkártyával interneten is díjmentesen költhet, a Takarék Netbankon és a Takarék Mobilappon keresztül indított forint- és euróátutalásokat nem terheli költség, valamint a devizaátutalás is kedvezményes. A fizetési kérelem szolgáltatás szintén havidíjmentes. A számlához szinte teljes mértékben újrahasznosított műanyagból készült bankkártyát is lehet igényelni.

A bankszámlához kapcsolódó tranzakciókkal és kártyás vásárlásokkal pedig az ügyfelek az élelmiszer-termelésben pótolhatatlan szerepet betöltő méhek fennmaradását és a mézfogyasztás ösztönzését támogatják. A tranzakciók összegének kéttized százalékát ugyanis a Takarékbank az Országos Magyar Méhészeti Egyesületnek (OMME) adományozza. A Takarékbank ügyfelei eddig már több mint 700 ezer forinttal járultak így hozzá az egyesület tevékenységéhez anélkül, hogy ez nekik pluszköltséget jelentett volna.

A Magyar Bankholding Csoport üzleti stratégiájában kiemelt figyelmet kapnak a fenntarthatósági célok és megoldások, továbbá a bankcsoport és annak tagbankjai elkötelezettek a környezetvédelmet célzó felelősségvállalásban. A hitelintézetek munkáját tavaly több elismeréssel is díjazták. A Tehetsz méh többet! kampányt 2021 decemberében a Nemzetközi PR Szövetség a legjobb közép- és kelet-európai, valamint közép-ázsiai kampánynak választotta az éghajlatváltozás és hatásai elleni sürgős fellépés támogatása kategóriában. A kampány emellett több hazai fenntarthatósági és CSR-díjat is megnyert. Az MKB Bank törekvéseit az MNB a 2021-es Zöld Bank Díjjal honorálta, a Budapest Bank Zöld Programja pedig a CSR DoingGood 2021 átadóján részesült elismerésben.

Élenjáró pénzügyi piaci szereplőként nem csupán a hazai lakosság és vállalatok fellendítésén dolgozunk: a környezetvédelmi és fenntarthatósági törekvések legalább ugyanilyen fontosak kell, hogy legyenek a Magyar Bankholding számára. A fenntartható számla népszerűségét abban látjuk, hogy a Takarékbank ügyfelei is aktívan szeretnék kivenni a részüket a környezetvédelemből. Ez minket is arra sarkall, hogy működésünket is környezetbaráttá tegyük, illetve olyan, a fenntarthatóságot előtérbe helyező, önálló termékpalettát hozzunk létre, amellyel még inkább ösztönözni tudjuk a lakossági ügyfeleket” – mondta Puskás András, a Magyar Bankholding Elnöki Főtanácsadója.