MENÜ

Mit tudnak az Amazone intelligens munkagépek? – Fókuszban a Cenius mulcskultivátor

Konzerváló és hagyományos talajműveléshez egyaránt sokoldalúan használható!

2017.06.02.

A hatékonyság érdekében döntő, hogy növeljük a terméshozamokat, és tovább csökkentsük az üzemvitelhez szükséges létesítmények és berendezések költségeit, valamint a bérköltségeket. Az AMAZONE ehhez a sok éven át folytatott szántóföldi kísérletek, a mezőgazdákkal, a tudomány és a tanácsadás képviselőivel folytatott eszmecserék alapján kifejlesztette költségcsökkentő koncepcióját, amely több termés, kevesebb üzemanyag és kevesebb munkaidő elérésének lehetőségeit kínálja. Ehhez az „intelligens növénytermesztés” minden területén a gépeik rendelkezésre állnak. Sorozatunk hetedik részében a Cenius mulcskultivátort mutatjuk be.

3 m-es Cenius 3000 Special vágógyűrűs hengerrel

 

A függesztett, háromsoros Cenius mulcskultivátor a sekély tarlóhántástól kezdve a mély talajlazításig számos feladatra használható. A megnövelt szabadmagasság nagy mennyiségű tartó esetén is lehetővé teszi az anyag áthaladását. A hátra szerelt rugós pálcák vagy tárcsapárok egyenletesen elterítik a fellazított talajt. Egy aktív vagy passzív AMAZONE vetőkombinációba kapcsolva kiváló belépőt kínál a konzerváló művelési eljárásokba.

Csekély mennyiségű szalmával borított, könnyen művelhető termőhelyeken a Cenius mulcskultivátor rugós simító egyengető pálcasorral felszerelve használható. Egyrészes 80 mm-es C-Mix-HD kapatest: Fokozottan kopásálló változat (HD – Heavy Duty) keményfémlapokkal a kopásnak legjobban kitett zónákban.
A Cenius alkalmazási spektruma a sekély tarlóhántástól a termőréteg mélységében történő lazításon keresztül a magágykészítésig terjed. Ehhez megfelelő kapatechnika szükséges. A terelőlemez és a kapacsúcs szétválasztása mindenekelőtt a kopási költségek csökkentését szolgálja. A talajféleségtől, a termőhelytől és a talajnedvességtől függően 3 – 5 kapacsúcsot lehet elkoptatni, mielőtt ki kellene cserélni a terelőlemezt. A C Mix kaparendszer terelőlemezei csavartak, és ezzel biztosítják az intenzív keverőhatást.

 

Cenius 3003 Super U profilos hengerrel

 

A különböző felszereltségi változatokkal a Cenius mulcskultivátor közel minden művelési terület adottságaihoz hozzáilleszthető. Utánfutó hengerként a következők választhatók: pálcás henger, vágógyűrűs henger, fogazott tömörítőhenger, gumigyűrűs henger, mátrix abroncsprofilos gumigyűrűs henger, U profilos henger, kettős U profilos henger és tandem henger.

Cenius Special: Nyírócsapos kapabiztosítással 460 mm-es csipkés egyengetőtárcsa, nagyobb mennyiségű szalma esetén alkalmazható. Erősebb keverőhatás, mint a sima tárcsáknál, mindig biztonságos hajtás.
Cenius Super: C-Mix kapák 600 kg túlterhelés-biztosítással és 300 mm kiemelési úttal a rugónál – ideális extrém alkalmazási viszonyok esetén is. Összecsukható Cenius 4002-2T Super gumigyűrűs hengerrel és GreenDrill vetőgéppel.
A mélységbeállítás szériafelszereltségként mechanikusan, felső függesztőkarral vagy a traktor vezetőüléséből nagyon kényelmesen, hidraulikusan történik. Így menet közben is lehetséges a különböző talajviszonyokra reagálni. A ráépített GreenDrill vetőgép 3 m, 3,5 m és 4 m munkaszélességekben áll rendelkezésre. Ideálisan alkalmas apró vetőmag, valamint köztes termények vetésére. 

 


Cenius mulcskultivátor

  • 3 csoroszlyasor, 1 tárcsasor
  • Munkaszélesség: 3 m / 3,5 m / 4 m

További információ: www.amazone.hu