MENÜ

Miniszteri elismerés az AGRYA-nak

2013.11.28.

Minden évben a gyermekek jogainak világnapján kerül sor az Emberi Erőforrások Minisztériuma, mint az ifjúságügyért felelős tárca szervezésében az ifjúsági szakma díjátadó ünnepségére. 

A Szent Kristóf-díjak és a Miniszter Elismerő Oklevelei az ifjúsági szervezetek és a fiatalokkal foglalkozó szakemberek részére az ifjúsági szakma legrangosabb kitüntetései. Az idei év egyik kitüntetettje az AGRYA és annak ügyvezető elnöke Dr. Mikula Lajos a helyi ifjúsági közösségek fejlesztése érdekében kifejtett munkájáért.

Dr Mikula

Dr. Mikula Lajos

Az AGRYA és az EMMI szakmai együttműködése az elmúlt két évben alakult ki és erősödött meg. Az együttműködés elsődleges fókuszában az AGRYA kistelepülési ifjúsági közösségek megerősítését célzó Virtuális Falu Programja állt. A program tartalmi kidolgozásában példamutató partnerséget sikerült kialakítania az AGRYA-nak és az EMMI ifjúságügyért felelős szakfőosztályának. Az eddigi eredmények bíztatóak, a humánerőforrás fejlesztő programnak köszönhetően elérhető közelségbe került egy falusi fiatalokkal foglalkozó, önálló országos szakmai-érdekképviseleti szervezet elindulása.

Az ifjúsági munkanélküliség kezelése az elkövetkező időszak egyik kiemelt hazai és európai feladata. Ehhez kapcsolódóan kimondottan a fiatalok mezőgazdasági foglalkoztatását segítő program előkészítésén dolgoznak az AGRYA és az EMMI ifjúságügyért felelős szakemberei.