Kiderült, ki lett az Év Bortermelője: ő kapta a rangos díjat 2025-ben
A Magyar Bor Akadémia idén is megválasztotta az Év Bortermelőjét Magyarországon.
A Magyar Bor Akadémia idén is megválasztotta az Év Bortermelőjét Magyarországon.
Mostantól a Szarvasi Arborétum is büszkén viselheti a kiemelkedő nemzeti érték címet.
A konyhakertben történő termelés nemcsak a hagyományok ápolását szolgálja.
A Magyar Gasztronómiai Egyesület idén is kiválasztotta Magyarország legminőségibb alapanyagait.
Aranyérmet szerzett egy balatoni vörösbor a világ legnagyobb és legelismertebb borversenyén.
Már véleményezhető a növényfajták állami elismeréséről szóló rendeletmódosítás tervezete.
2024-től jelentősen egyszerűbbé válhat a Kárpát-medencei szőlőfajták állami elismerése.
Idén is rangos szakmai elismeréseket adtak át november 7-én az Európai Kereskedelem Napja alkalmából, amelynek keretében a COOP Gazdasági Csoport hat...
Érték és Minőség Nagydíjakat kaptak a Haladás Mezőgazdasági Zrt. GoldenBurg termékei.
Fontos pillanathoz érkezett Közép-Európa borpiaca, eljött a különleges szőlőfajták ideje.
A győri Széchenyi István Egyetem a drónkutatás fontos szereplőjeként az ABZ Drone Kft.-vel és az MIB Invest Group Kft.-vel közösen, ABZ Innovation Kft...
Szélesebb körből kerülhettek ki idén a Prima Primissima díj jelöltjei, mert több kategóriát is kibővítettek. A jelöltek a magyar tudomány, művészet, k...
Nemzetközi elismerésben részesült az új CLAAS kombájnsorozat.
Átadták a Jánossy Andor-díjat.
Triplázott a Hungaria az Effervescents du Monde-on.
Mesterleveleket és elismeréseket adott át a NAK.

A müzli egy évszázados svájci találmány, amely mára világszerte az egészséges és gyors reggeliket jelenti.
Az olajbogyó útja a fától az asztalig több kémiai folyamaton megy keresztül, amelyek során az eredetileg keserű termés fogyaszthatóvá válik.
A szarvasmarha ágazat termelői összesen 3,8 milliárd forintnyi hazai forrásból kapnak támogatást.
A legfrissebb jelentés szerint 2025-ben felélénkült a mezőgazdasági gépek piaca Magyarországon.
A kártevők mellett újonnan megjelenő gyomfajok, a gyomirtási technológiák folyamatos változása és a mikotoxin-szennyezés is nehezíti a kukoricatermesztést.