MENÜ

Magyar vezető került a Glencore Agriculture csehországi leányvállalata élére

Agro Napló 2019.12.03.

Magyar vezető került a Glencore Agriculture csehországi leányvállalata élére, ez év októberétől ugyanis a magyarországi Glencore Agriculture csoport ügyvezetője, Juhász Csaba irányítja a cseh leányvállalatot is – közölte a vállalat az Agro Naplóval.

 

A közelmúltban jelentették be, hogy Juhász Csaba, aki 1996 óta vezeti a Glencore Agriculture magyarországi csoportját, átveszi a vállalat csehországi csoportjának vezetését is.

A Glencore Agriculture magyarországi cégcsoportja 3 szervezetből áll. Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb növényolajgyárát üzemelteti, a csoport a vállalat magyarországi kereskedelmi és logisztikai tevékenységéért is felel, valamint négy raktározási telephellyel is rendelkezik az országban.

A cégcsoport jelenleg mintegy 290 embert foglalkoztat Magyarországon. A csehországi leányvállalathoz tartozik a Glencore Agriculture Ústí nad Labem-ben található marketing irodája, valamint egy olajosmag-feldolgozó üzem, amelyek együttesen mintegy 220 embert foglalkoztatnak.

Juhász Csaba cégvezető a változások kapcsán azt mondta: „Ügyvezetői tevékenysége során azt a célt szolgálja majd, hogy az egyesített szervezetek kiegészítsék és segítsék egymás munkáját. Vagyis: többek legyenek, mint külön-külön voltak. Ez egy újabb lehetőség, amely erősítheti a Glencore Agriculture Közép-Kelet-Európában betöltött szerepét, elsősorban az olajos magvak és a növényi olaj piacán” – mondta a magyar cégvezető.

A Glencore Agriculture a világ egyik vezető vállalata a mezőgazdasági alapanyagok gyártása, feldolgozása és kereskedelme területén. A Glencore Agriculture 35 országban van jelen, és mintegy 13 000 embert foglalkoztat világszerte.

A magyar piacon 23 éve jelen lévő Glencore Agriculture Hungary Kft. fő tevékenysége a termények, takarmány-alapanyagok és növényolajok kereskedelme. A Pannon Növényolajgyártó Kft. üzemelteti Közép-Európa egyik legnagyobb növényolajgyárát, Foktőn, ahol csúcsminőségű növényolajgyártási technológiát alkalmaznak. A legfontosabb feldolgozott termény a napraforgó, de az üzem alkalmas repcemag, szójabab és kukoricacsíra feldolgozására is. A Gabonatároló és Logisztikai Kft. elsődleges célja a magyar gabonapiac raktározási, terménytárolási és -kezelési igényeinek kiszolgálása; telephelyei az ország négy pontján találhatók.