MENÜ

KUBOTA munkagépek – a sikerhez több kell egy erős traktornál

2023.07.19.

Magyarországon a Kubota elsősorban a professzionális mezőgazdasági és kompakt traktorjairól, valamint ipari és lakossági fűnyíróiról ismert.

 

A Kubota gépek egy dologban biztosan hasonlítanak egymásra, ez a minőség és a megbízhatóság. Ezt igazolja az a tény is, hogy az országban a Kubota 5 év gyártói garanciát vállal traktorjaira.

Az eredményes mezőgazdasági munkához azonban nem elég csak egy erős traktor, ezért a Kubota összeállította a termékeket, teljesítményt és szolgáltatásokat magában foglaló, trendmeghatározó rendszert, melyet Kubota Gazdálkodási Megoldásoknak nevezett el – nagyteljesítményű gépekkel és intelligens funkciókkal felszerelt tartozékokkal, a termelékeny és sikeres munka érdekében

 

munkagép_1. kép

 

A Kubota szortimentjében ezért a hatékony mezőgazdasági munkához elengedhetetlen munkagépek széles választéka is megtalálható. Műtrágyaszórók, ekék, vetőgépek, fűkaszák, bálázók, permetezők és még sok más, az eredményes gazdálkodáshoz szükséges gépek. Ezek a munkaeszközök is ugyanazzal az odafigyeléssel és precizitással készültek, mint a már jól ismert traktorok, így a minőség garantált.   

A teljesség igénye nélkül mutatunk be pár gépet a Kubota kínálatából:

A modern gazdálkodók számára az optimális műtrágyaszórás a pontos tápanyagmennyiség felhasználását és az átfedés elkerülését jelenti. A Kubota műtrágyaszórók garantálják a pontos kijuttatást, és sok éves gondtalan használatot biztosítanak. Emelett ISOBUS kompatibilisek, így könnyen kezelhetők az IsoMatch Tellus GO+ vagy PRO eszközökkel.

 

munkagép_2.kép

 

A Kubota tárcsás kaszák kialakítása biztosítja, hogy kiváló teljesítményt nyújtsanak minden szituációban. Válassza akár a hátul függesztett DM2032 fűkaszát, vagy a DM4032 frontkaszát, a megbízhatóságuknak és a tökéletes talajkövetésüknek köszönhetően arra koncentrálhat, ami igazán fontos: a munka elvégzésére a lehető legjobb eredménnyel. A modellek sokfélesége szinte bármilyen igényt képes lefedni. Egyedülálló masszív gerendellyel és tárcsánként 3 pengével rendelkeznek, ezen felül pedig alacsony a teljesítményigényük is. A hátul függesztett modellek Non-Stop BreakAway rendszerrel vannak felszerelve, amelyet úgy alkottak meg, hogy megvédje a gerendelyt az idegen tárgyaktól. Ha a kaszaegység akadályba ütközik a mezőn, akkor hátra és felfelé mozdul.

A Kubotának átfogó CompactLine és ProLine rendterítő-sorozata van, melyeket az olajfürdős hajtóműszekrény, az Optiset rugósvillás rögzítés, a Super-C fogak, az erős gerendely és a könnyű karbantartás tesz egyedivé. A magas minőségű rezgéscsillapítók biztosítják a kiváló talajkövetést és a rendterítő flotációját. Az azonos hosszúságú, szimmetrikus Super-C fogak hatékonyan veszik fel a terményt és alakítják anyagárammá, így az egyenlően terül el, miközben a nedves termény a száraz tetejére kerül.

 

munkagép_3. kép

 

A Kubota hajtott rendképzőinek olyan a kialakítása, hogy jól formált és tiszta rendeket készítsenek a precízió segítségével a rendképzés minden részén. A talajkövetési képesség fontos, hogy ne kerüljön föld a rendbe, különösen az egyenetlen talajfelszínen. Az új kormányzási geometria szűkebb fordulásokat tesz lehetővé a korábbi modelleknél, 90°-hoz közeli kormányszöggel. Ezen felül tandemtengelyes futóművel és modelltől függően hidraulikus magasságállítással vannak felszerelve.

A hasmagasság a forgóknál 500 mm fölött van. A Vario Modellekkel pedig egy nagy, vagy két kisebb rend kialakítása is lehetséges.

 

munkagép_4

 

Minden precíziós vetési követelménynek megfelelő technológiát is kínál az összes vetési módszerhez a Kubota. A kukorica, répa, bab, napraforgó, stb vetéséhez tökéletes megoldást nyújt a PP1450V precíziós szemenkénti vetőgép, mely 6 soros teleszkópos gerendellyel és 2,70-4,80 méteres munkaszélességgel rendelkezik, valamint ISOBUS rendszerrel van felszerelve.  A GPS-szel, GEOCONTROL-lal és e-drive II-vel történő vetés egy jelentős lépés a precíziós gazdálkodás és költségmegtakarítás felé. Minden vetőelem automatikusan be- vagy kikapcsol, pont a megfelelő helyen, biztosítva ezzel, hogy ne legyenek átfedésben a sorok.

 

munkagép5

 

A gyümölcsösök sem maradhatnak ki, hiszen a Kubota új, XTA axiálpermetezői kimondottan szőlészetek és gyümölcsösök növényvédelmére készültek robusztus felépítéssel, nehéz terepen történő stabilitásra tervezett szerkezet. Polietilén tartály (8 mm) a kulcsterületeken megerősített (12 mm) kialakítással.

Az opcionális H3O rendszer nagy pontosságú kezeléseket végez, hogy akár 25%-kal csökkentse a rovarölő szerek használatát. Opcionális berendezések a modern technológiának megfelelően: permetező csatlakoztathatóság a GPS hez, gyors konfigurálás, beállítás, és munkaparancsok küldése. Kimagasló pontosság, vezérlés és figyelmeztetések valós időben, a permetezési adatok részletes megjelenítése és nyomon követhetősége. 

A Kubota gépek magyarországi forgalmazója és szervizszolgáltatója a traktorokhoz és munkagépekhez hasonlóan a Két-KATA Kft.

Munkagépek értékesítése bizonyos modellek esetében készletről is.

Bővebb információért, illetve ajánlatért, kérjük, látogasson el a Két-KATA Kft. weboldalára vagy keressen bennünket elérhetőségeinken:

 

kubota-logo-180 kétkata_logo

 

E-mail: [email protected]

Web: https://ketkatakft.kubotaimportor.hu/