MENÜ

Kiemelkedő szakmaiság, innovatív szemlélet a Velencei-tónál

2017.04.04.

Március 30-a, csütörtök, Gárdony – ragyogó napsütés, zöldellő természet, a tavasz megérkezett. Talán ez is szerepet játszik abban, hogy az UBM Cégcsoport hagyományos Szarvasmarha Szakmai Napját közel 150 partner és érdeklődő agrárszakember látogassa meg. A másik motiváló ok a rendezvény magas színvonalú szakmai programja, amelyet Pócza Szabolcs az UBM Feed Kft. K+F igazgatója ismertetett a gyors regisztráció után megérkező vendégekkel.

Saját maga kezdte a sort, előadásában a tejzsír depresszió lehetséges okait boncolgatta, egyrészt a takarmányozás (lipidek, fermentálható szénhidrátok, szemcseméret, takarmány kiegészítők) másrészt a menedzsment (pihenési, kérődzési szokások, állománysűrűség, takarmány hozzáférés, kiosztás gyakorisága) vonatkozásában.

Ralph Ward, az Egyesült Államok legnagyobb, piacvezető, 2016-ban több mint háromszázezer mintát feldolgozó, tömegtakarmányt vizsgáló laboratóriumának, a CVAS elnökeként két előadással is készült. Az elsőben, az ebben a hónapban teljesen új, 11 000 nm-es kiszolgáló épülettel bővülő CVAS szolgáltatásait mutatta be, ill. kiemelten foglalkozott az NDF témakörével, hangsúlyozva annak jelentőségét. Második előadásában a tömegtakarmány laboratóriumi vizsgálati eredményeinek okszerű felhasználását elemezte, kiemelve a keményítő frakciókat (valós keményítő emészthetőség), a kukorica szilázs minőségi értékelését, ill. a CSPS értékeket.

Az elméleti előadásokat Bakos Gábor, a Bos-Frucht Agrárszövetkezet állattenyésztési igazgatója egy igazán gyakorlatias szemléletet bemutató prezentációval színesítette. A cég rövid bemutatása után felhívta a figyelmet azokra a nagyon fontos közgazdasági, technológiai, takarmányozási, ill. emberi tényezőkre, amelyek nagyban meghatározzák egy telep hatékonyságát, gazdaságosságát. A 2016-os év állattenyésztője nem tudta eléggé hangsúlyozni, hogy kevés a minden igényt kielégítő eszköztár a termeléshez, a legfontosabb az emberi tényező!

Az ízletes ebéd után Baranyay Henrik, az UBM K+F termékmenedzsere a takarmányadagok mikroelem kiegészítéséről tartott előadást, amelyben helyet kapott az UBM Intellibond termékelőnyeinek rövid bemutatása is, amelyek közül kiemelhető a magas szintű biológiai hasznosulás, a réz megtartó képesség és a költséghatékony használat.

A rendezvény fényét emelte, sikerét támogatta a rendezvény Főszponzora, a Génbank-Semex Magyarország Kft. két színvonalas előadása is. Veres Zoltán, a cég ügyvezető igazgatója a 22 éves kutatóprogrammal a háta mögött piacra kerülő Immunity+ programot ismertette. Az Immunity+ Bikák genetikai úton növelik a betegségekkel szembeni ellenálló-képességet, egészségesebb állatok révén gazdaságosabb termelést eredményeznek. Brent van Vooren a Semex szapodorásbiológiai termékmenedzsere telepi, gyakorlati tapasztalataival gazdagította a jelenlévő szakembereket.

Az előadások végén következett a már sokak által várt meglepetés wellness hétvége kisorsolása a Hotel Nautis jóvoltából. A sorsolás nem kis derültségre adott okot, mivel az UBM egyik szlovákiai partnere saját magát húzta ki. Este, fehér asztal mellett sok kérdés felvetődött az előadásokkal kapcsolatban, amelyet jó hangulatban beszéltek át a szakemberek.

A Szarvasmarha Szakmai Nap elérte a célját: új, kiemelkedő szakmaiságú gondolatokat, innovatív értékeket adott át a megjelenteknek, segítve munkájukat, ill. a közös, sikeres munkát. 

Az UBM konferenciák következő állomása a mórahalmi Baromfi Szakmai Nap, amely május 3-án kerül megrendezésre. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak, hasonlóan színvonalas programokkal!