MENÜ

Kiemelkedő eredmények őszi búzában is Huminisz technológiával

2018.02.05.

A Huminisz Kft. évtizedes tapasztalatokkal rendelkezik a huminsavas növénykondicionálás területén. Cégünk a piac egyik meghatározó szereplőjeként fontos feladatának tekinti, hogy a termelőket szakmailag hiteles információval lássa el a Huminisz technológia hatásáról és hatékonyságáról. Termelőknél (nagyüzemi és kisüzemi), valamint kutatóintézetekben (kisparcellás) végzett kísérletekben évente az ország mintegy 50 helyszínén történik értékelés.

Őszi búza, Győrvár (2017. április)
Huminisz technológia:
Őszi kezelés (2016): 5 l/ha Kondisol N + 1 l/ha Solvitis Zn
Tavaszi kezelés (2017. április): 5 l/ha Kondisol + 2 l/ha Solvitis NPK 12-7-4

Az elmúlt két évben a terméshozam és a termésminőség vizsgálata mellet ún. fenometriai méréseket is végzünk független, külsős szakember bevonásával. Így pontosabb képet kapunk a Kondisol és a Solvitis termékcsaládok növényekre gyakorolt hatásáról. Ez termelő partnereink számára is fontos, hiszen a hiteles és korrekt gyártói tájékoztatás a hosszú távú együttműködés egyik fontos pillére. A Huminisz Kft. üzemi tesztjeinek értékelése tavasszal 2-3 alkalommal történik (lásd alábbi grafikon).

A fenometriai mérések is megerősítik, hogy a bokrosodáskori 1. tavaszi kezelés zöldtömegben 15-20%-os növekedést mutat, ami egyben nagyobb asszimilációs felületet is jelent.

huminisz-buza-2017-06

huminisz-buza-2017-07

huminisz-buza-2017-08-k

A Huminisz technológia 2. tavaszi kezelésével (kalászhányás, virágzás) a hektolitersúly növelése mellett a fehérje átlagosan 0,5-1%-kal, a nedvessikér-tartalom 1-3%-kal emelkedhet. A minőségi paraméterek a viaszérésben kijuttatott Kondisol N-nel tovább javulhatnak. A kezelések hatására átlagosan 5-15% termésnövekedés és eggyel magasabb minőségi kategória érhető el.

huminisz-buza-2017-08

Légrádi Miklós: „A Kondisol nem avatkozik be durván a növényélettani folyamatokba, hanem azokon a helyeken segíti és támogatja a növényt, ahol szükséges. Búzában Kondisol N-t, Solvitis Cu-et szoktam kijuttatni bokrosodásban és Kondisol N-t virágzásban. Számos versenytárs termékkel összehasonlítottam a Kondisol növénykondicionálókat és meggyőződésem, hogy mind hatásában, mind ár/érték tekintetében a legjobbak között van a magyar biostimulátor és lombtrágya piacon.”

Az üzemi tesztek, kísérletek eredményeit a 2010/2011. szezontól áttekintheti a http://www.huminisz.hu/eredmenyek.htm címen.

Részletekről érdeklődjön a területi szaktanácsadóknál (www.huminisz.hu), akik örömmel segítenek Önnek!

Pais István