MENÜ

Hibridbúzák a SAATEN-UNION-tól: HYFI

2021.09.08.

Azoknak ajánljuk, akik a legrugalmasabb vetésidejű búzahibridet keresik. Középérésű, univerzális típus, meghökkentő mennyiséget és kimagasló malmi minőséget nyújt.

 

A HYFI a hibridbúzák 2. generációjának méltó képviselője, nemcsak a hazánkban legnagyobb területen vetett, univerzális hibridbúza, hanem a legelismertebb is. 2015-ben a nagy termőképességű, valódi malmi búza kategóriában került be a Nemzeti Fajtajegyzékbe. Idén pedig már negyedik alkalommal volt képes a mezőnyt maga mögé utasítani a NAK–GOSZ–VSZT Őszi Búza Posztregisztrációs Fajtakísérletek korai érésű fajtacsoportjában. 9,25 t/ha-os termése 107,3%-kal múlta felül kategóriájának átlagát.

 

su_hyfi_grafikon1_2021szept

 

A hazai agroökológiai viszonyokhoz minden esetben jól alkalmazkodik, a vetésidő alapján a legrugalmasabban kezelhető. A HYFI a legnagyobb termést a szeptember 20.–október 10. közötti normál vetésidőben adja. A vetésidő kitolódása miatt termésdepresszióra nem hajlamos, megkésett vetésre a legalkalmasabb hibrid. Megbízhatóan ellenáll a kemény télnek és a kalászosokat leginkább veszélyeztető betegségeknek.

 

su_hyfi_grafikon2_2021szept

 

A megfelelő összetételű és több részletben adagolt tápanyagot jó tápanyag-reakció mellett bő terméssel, nagyon stabil fehérje- és B1–A2 sütőipari minőséggel hálálja meg. Az egyik legnagyobb szalmájú hibrid, de állóképessége igen jó, szalmája erős és rugalmas, megdőlésre nem hajlamos, képes megtartani a hibrid hosszú és sok termést ígérő kalászait. Jó tulajdonságainak köszönhetően betakarításkor kimagasló szemtermés és az átlagosnál jobb szalmatermés várható.

 

su_hibridfilm_2021_screen_1

A SAATEN-UNION-hibridkalászosokat bemutató videó elérhető a képre kattintva.

 

saaten-union_hyseed-hibridkalaszosok_2021_cimoldal

A SAATEN-UNION-hibridkalászosokat bemutató katalógus elérhető a képre kattintva.

 

Friss információkért kövesse Facebook-oldalunkat: www.facebook.com/saatenunionrapool

 

Varga Gábor
termékfejlesztő
SAATEN-UNION Hungária Kft.
www.saaten-union.hu

saaten-union-kek-zold