MENÜ

Egészséges talaj – harmonikus növénytáplálás

2018.01.22.

A talajlakó mikroorganizmusok igen sokrétű tevékenységet végeznek: fontos résztvevői az elemek körforgásának, ezáltal pedig a növények táplálásának; javítják a talajszerkezetet; néhány törzsnek antagonista hatása van a patogén gombákkal szemben, továbbá nélkülözhetetlen szereplői a lebontási és humuszképződési folyamatoknak. Ezen tulajdonságaik miatt a talajbaktérium készítmények rendszeres használatának mindenképp mérhető az eredménye és egészséges talajéletet teremtenek.

 

Cégünk több, mint 25 éve van  jelen a mikrobiológiai termékek piacán. A Mikro-Vital termékcsalád egyre szélesebb körben tudja kielégíteni a termelői igényeket. A Mikro-Vital folyékony halmazállapotú, míg a Mikro-Vital P+ szilárd talajoltó készítmény, mellettük pedig a Mikro-Vital C+ tarlóbontó készítményünk segíti a jó talajállapot kialakítását.

2017-ben az ország több pontját igen komoly aszály sújtotta. Viszont a mikroorganizmusokban kellően gazdag talajon a növény gyökérzete tökéletesen tud fejlődni, amely hozzásegíti a jobb tápanyagfelvételhez, ezáltal pedig a kedvezőtlen időszakok átvészeléséhez a vegetáció során.

37-bionat-01

Doboz, átállásos biokukorica 2017. Mikro-Vital 1 l/ha vetőárokba juttatva – kontroll: „0” kontroll

A Mikro-Vital termékcsalád az aszályos körülmények között is bizonyította hatását. A baktériumok a növények számára kedvezőtlen körülmények között is segítették a gyökérzet intenzív fejlődését és a növények egyenletes táplálását.

37-bionat-2

Tömörkény, napraforgó 2017. Üzemi technológia + Mikro-Vital 1 l/ha- kontroll: hagyományos technológia Mikro-Vital nélkül

Bio-Nat Kft.
www.mikro-vital.hu