MENÜ

DUKE

2023.06.29.

Azoknak ajánljuk, akik kimagasló olajtartalommal és stabilan magas terméshozammal rendelkező, kifejezetten egészséges hibridet keresnek.

rp_duke_jelek_2023jun

– Tarlórépa sárgaságvírusának ellenálló hibrid

– Kipergés-ellenállóság, fómarezisztencia, kiemelkedően jó vitalitás

– Kimagasló olajtartalom

 

duke-3-dij-egyben

 

A DUKE kiemelkedő hozamú, korszerű, korai érésű, rendkívül magas olajtartalmú hibrid. Tavaszi fejlődése és virágzása korai. Állománya közepes magasságú, megdőlésre nem hajlamos.

A hibrid széles körű genetikai védelemmel rendelkezik a kórokozókkal szemben, és az RLM7-es rezisztenciagénje kiválóan védi az őszi fómafertőzések ellen. Tarlórépa-sárgaságvírussal szembeni ellenálló képessége következtében nemcsak a vírus károsítása csökken, hanem plusz életerejének (vigorának) köszönhetően aszály idején több tartalékkal rendelkezik, aminek köszönhetően termésstabilitása kiemelkedő.

A hibrid, ha a körülmények miatt szükség van rá, későn is vethető, ekkor nincs szükség erőteljes regulálásra. Korán vetve azonban 4–6 leveles állapotban regulátorral kell kezelni az állományát. Betakarításának tervezhetőségét segíti kipergés-ellenállósága, mivel becői jobban ellenállnak a külső fizikai behatásoknak, minimalizálva ezzel a pergési veszteséget.

A hazai fajtaregisztrációs vizsgálatok során a sztenderd hibridek termésszintjét 9%-kal múlta felül. A NÉBIH 2018–2020-as eredményei alapján éréscsoportjában magasan a legjobb olajtartalmat érte el.

 rp_duke_abra1_2023jun

rp_duke_abra2_2023jun

rp_duke_terkep_2023jun

 

Vetőmag-katalógusunk letölthető a képre kattintva vagy a Katalógusok, kiadványok oldalunkról.

 

 rp_katalogus_borito_2023

 

Marsai Viktor
termékfejlesztő
RAPOOL Hungária Kft.
www.rapool.hu

rapool_logo_webre