MENÜ

DEKALB repceportfólió

2020.08.10.

A Dekalb őszi káposztarepce portfóliójáról általánosságban elmondható, hogy kiváló betegségellenálló képesség, valamint kipergés-ellenálló képesség jellemzi. E tulajdonságoknak köszönhetően nagyfokú termésbiztonsággal kezdhetünk neki a repcetermesztésnek.

 

Acélos repceportfóliónk legismertebb képviselője a DK EXCEPTION, mely a hazai termelők körében elért nagy népszerűségét elsősorban a kiváló termőhely stabilitásának köszönheti. Emellett nitrogénhasznosító képessége – amivel kisebb mennyiségű nitrogéndózisokat is maximálisan tudott hasznosítani vizsgálataink során – is megkülönbözteti a piacon: ez nagyban segíti, hogy gyengébb termőhelyi adottságok között is helytálljon.

A kiváló repcetermesztő helyek hibridje a DK EXPANSION, mely leginkább a hektáronkénti 4 tonna feletti termésátlagú területeken tudja kihozni magából a maximumot, ahol sok esetben verhetetlennek bizonyul. Terméspotenciálja kiváló szárszilárdsággal is párosul, így a nagy termés nagy biztonságban is van a betakarításig. Megnövelt sortávú szemenként vetéshez a legkiválóbb választás, fix korai habitusa miatt nem hajlamos a nagyobb sortávból adódó relatív tősűrítés következményeként a vegetatív felnyurgulásra.

Portfóliónk új zászlóshajója a DK EXCITED. Ezt a legújabb hibridünket – melyet pár termelőnk már múlt ősszel elvethetett DMH440 névvel – az eddigi legmagasabb terméspotenciál mellett stabilitás is jellemzi, ezért bátran ajánljuk közepes repce termőhelyekre is! Mindezeken túl rezisztens a repcét károsító tarlórépa-sárgaság vírusra (TuYV).

A korai virágzás és betakarítás híveinek – valamint az esetlegesen megcsúszott vetésekhez – tökéletes választás a DK EXPRESSION hibrid, mely portfóliónk legkorábbi tagja. Szigorú technológiai fegyelem mellett bármilyen termőhelyi adottságok között megállja a helyét.

Az alacsonyabb növénymagasságot preferáló termelőinknek elérhető EasyTech hibridünk, a DK SEQUEL, mely kiváló télállósága mellett magas termőképességgel is rendelkezik. Regisztrációja mindkét évében a hagyományos standard hibridek átlaga feletti terméseredményt ért el.

A Clearfield gyomirtási technológiát preferálók számára elsősorban a DK IMARET CL hibridünket ajánljuk, mely esetében a kiváló termőhely stabilitás mellé egy hagyományos hibridek szintjén lévő terméspotenciált is kapunk. Emellett ez a hibridünk szádor-rezisztenciával is rendelkezik. Hasonlóan jó stabilitással és terméspotenciállal rendelkezik a DK IMPORTER CL hibridünk is. Emellett koraiságával is kitűnik ezen szegmensben.

Gyökérgolyvával fertőzött területekre is van megoldásunk: a DK PLATINUM hibridünk rezisztens ezzel a kórokozóval szemben.

Portfóliónk sokoldalúsága és termesztésbiztonsága kiváló alapot szolgáltat a sikeres repcetermesztéshez termőhelytől és termesztési intenzitástól függetlenül.

Bayer Crop Science Magyarország
www.dekalb.hu
Dekalb repce katalógus