MENÜ

Csökkenti a műtrágyát? Indítsa az őszi gabonái fejlődését a Dr Green Prime™ magtrágyával!

2023.07.13.

A szántóföldi növénytermesztés gazdasági egyensúlyának felborulása szélsőséges megoldásokra kényszeríti a termelőket. A kalászos gabonák vetése előtti alaptrágyázás minimalizálása költség megtakarítást ugyanakkor a terméseredmény kockáztatását is jelenti.

 

Ezt fokozza a hatékony rovarölő csávázási megoldások hiánya, így növényvédelmi szemszögből fokozottabb a veszélye a vektoriális eredetű vírusfertőzések emelkedésének. Ennek megakadályozására a termelők próbálják ugyan a vetésidőt késleltetni, de a hosszú enyhe őszi időszakok több esetben kedveznek a kalászosokba betelepedő levéltetű és kabóca fajoknak.

Szakmailag fontosnak ítéljük meg olyan újszerű alternatív technológiai elemek alkalmazását, amelyekkel tompíthatjuk a befolyásoló tényezők hatását és fokozhatjuk a termelés intenzitását. A növények kezdeti fejlődésének erősítése és stimulálása meghatározza a növények későbbi életciklusát és a fenológiai stádiumának megfelelő fejlettségét.

Az őszi kalászosok esetében hatékony és újszerű technológiai lehetőség a Dr Green PrimeTM magtrágya tápanyag-csávázásra történő alkalmazása. A Dr Green PrimeTM összetételét (P2O5-250,0; K2O-170,0; B-2,5; Cu-1,75; Fe-35,0; Mn-30,0; Mo-0,25; Zn-32,5 g/kg) és minőségét tekintve is kiváló választási lehetőség az őszi kalászosok indító csávázásához.

 

dr.greenprime_01

1. kép A Dr Green PrimeTM magtrágya segíti a csíranövények kezdeti fejlődését (2022.06.24.)
(Megjegyzés: Vizsgálat előírt szabvány szerint csíráztatópapír közegben, ellenőrzés 7-14. napon)

 

 dr.greenprime_02

2. kép A Dr Green PrimeTM magtrágya erősebb kezdeti fejlődést eredményez (2022.06.24.)
(Megjegyzés: Vizsgálat előírt szabvány szerint talajban, ellenőrzés 7-14. napon)

 

Az őszi kalászos gabonák tápanyag-csávázására a Dr Green PrimeTM 200 g/t dózisát alkalmazzuk. A termék MicroActiveTM formulációja biztosítja kiváló oldékonyságát, így a feloldást követően tudjuk a Dr Green PrimeTM-ot a csávázóléhez hozzákeverni és a szemek felületére felvinni. A Dr Green PrimeTM a gabonák csávázására használt peszticidekkel keverhető, főként a fungicidek élettani hatását tökéletesen kiegészíti.

A Dr Green PrimeTM magtrágya alkalmazásának előnyei:

  • szilárd, mikrokristályos formuláció, egyedien magas hatóanyagtartalommal (522 g/kg);
  • gyors és egyenletes csírázást biztosít;
  • erősebb gyökérzetet eredményez;
  • csökkenti a csírázáskori abiotikus és biotikus stresszhatásokat.

 

 

 

Indítsa Ön is a gabona növényei gyors és egyenletes fejlődését a Dr Green PrimeTM tápanyag-csávázóval!

 

dr.greenprime_03

A Dr Green PrimeTM kiszerelése 1 kg-os zsák

        

valcumagro-logo

Valcum Agro Kft.

www.valcumagro.com