MENÜ

BERTHOUD Innovációk 2013

2013.11.22.

BERTHOUD:

Az innováció a mi profilunk, hogy segítsük az összes felhasználót: farmerek, szőlő ültetvény tulajdonosok és szolgáltatók, hogy többet és jobbat tudjanak termelni.

BERTHOUD: a permetezés úttörője 1895-óta.

A BERTHOUD a permetezés igazi specialistája. Kínálatunkban a teljes paletta megtalálható, minden igényre tudunk választ adni, a legegyszerűbbtől a legbonyolultabbig.

 

BERTHOUD: kínálatunk a legszélesebb a piacon. 3 különböző gépcsoportot kínálunk (szántóföldi gépek, szőlő permetezők és ültetvény permetezők), BERTHOUD permetezőket 200 literes kapacitástól 7000 literes kapacitásig tudunk ajánlani.

                                                            

A francia piacon hosszú évek óta utolérhetetlen piacvezetők vagyunk, az export piacra nagyobb hangsúlyt fektetve szeretnénk, ha a BERTHOUD részesedés növekedne.

A BERTHOUD egy francia gyártó, 100%-ban saját tervezésű termékekkel, így teljes kontrollunk van a gépeinken, kezdve a szivattyútól a szórókeretig, beleértve a szabályozást is vagy akár a gép rugózását, csillapítását.

 

4 különböző területen találunk most újdonságokat, melyek “Made in France BERTHOUD” - “A hatékonyság növelésére”.

 

A CLEAN SPRAYER terület - INNOVÁCIÓ

Élőben felfedezheted az “élet nagyságú” modellt a BERTHOUD direkt befecskendezéses rendszerét – “CLEAN SPRAYER” az AGRITECHNICA-n. A CLEAN SPRAYER területen meg tudjuk mutatni, hogyan működik a koncepció, mik az előnyei ennek a BERTHOUD egyedi megoldásnak (modell, 3D videó,…).

 

A RAPTOR FC terület KÉNYELEM

A front fülkés önjáró permetezőnket megmutatjuk az Agritechnica-n, hogy a látogatók kipróbálhassák, megtapasztalják, mit jelent a „KÉNYELEM” a BERTHOUD fülkéiben.

 

A SPRINTER terület - JÖVEDELMEZŐSÉG

Ez A BERTHOUD innováció : a kiemelkedő BERTHOUD minőség, 2500 literes kapacitással, a korábbi PRIMER, RACER EX/EXS és MAJOR modellek kiváltására.

Az új ALS keretet is megtaláljuk ezen az innovatív gépen (lehetséges keret méretek: 18, 20, 21 és 24m).

 

A BERTHOUD eSolutions területPONTOSSÁG

Felfedezheted és kipróbálhatod: az “e-Pilot” teszt asztal – az egyedi BERTHOUD

termék – Multifunkciós vezeték nélküli joystick alapfelszereltségben (25 méteres hatótávolság), eC TRONIC szabályozás. Ennek a 100% BERTHOUD rendszernek a használatávala látogatók a teljes gépet tudják irányítani.

 

1- CLEAN SPRAYER terület

A BERTHOUD bemutatja a “CLEAN SPRAYER” direkt befecskendezéses rendszerét.

 

Ez az ami a megkülönbözteti a CLEAN SPRAYERt a többiektől. A Cyclone mixer

(BERTHOUD szabadalom) használatával a permetezés során folyamatosan, homogén keveréket szolgáltatunk, a bekeverés folyamatosan történik a kiszórandó dózis igénynek megfelelően.

 

A CLEAN SPRAYER lehetővé teszi, hogy a kezelő akár 3 különböző vegyszert használjon egy időben vagy akár egymás után, illetve a különböző dózisokat alkalmazva úgy, hogy közben nem a váltások alkalmával nem hagyja el a vezető fülkét.

A hektáronkénti vegyszer dózis változtatható anélkül, hogy a hektáronkénti liter mennyiség változna, csak a koncentrációt változtatjuk.

 

A rendszer kialakítása és működése természetes úton csökkenti a hiszterézist, összehasonlítva a megtalálható, működő rendszerekkel a CLEAN SPRAYER sokkal rugalmasabb. Ezért a gyorsabb reakció idő lehetővé teszi a könnyebb alkalmazkodást akár a dózis akár a sebesség változásához.

 

A vegyszeres kannák csatlakoztatása és altávolítása az aktív vegyszerek érintése nélkül lehetséges. Csökkenthető a vegyszerrel való érintkezés veszélye.

 

A rendszer úgy lett kitalálva, hogy a DPAE szabályozással párhuzamosan működjön, ami azt is jelenti, hogy a permetezőt a hagyományos módon is tudjuk használni, a direkt befecskendezés nélkül.

 

Direkt befecskendezés képekben:

 

Flakon tároló adapter:                                       Teljes nézet:                                                         CLEAN SPRAYER Logo:

 Agrit.


      

 Mi ebből a haszna a felhasználónak?

 

- környezet barát: a direkt befecskendezés minimalizálja a visszamaradó vegyszer mennyiséget ezáltal egyszerűsíti a mosási funkciókat, mennyiségeket és időt.

- kényelem / biztonság a kezelőnek: a direkt befecskendezés során sztenderd vegyszeres kannákat használunk, direktben kapcsolva a rendszerbe. A kezelő sosem találkozik a tömény vegyszerrel, ezáltal csökkentve a veszélyeket.

 

- optimalizálja a vegyszerezési időt: a többféle vegyszer együttes használatának lehetőségével, és a gyors vegyszer váltási lehetőséggel a CLEAN SPRAYER választ ad azoknak, akik a hatékonyságukat növelő igényeket megfogalmazták.

Ugyanazt a tiszta vizes tartályt használva a kezelő több féle vegyszerezési műveletet el tud végezni, csak a vegyszeres kannákat kell kezelnie, cserélnie.

 

2- RAPTOR FC terület

Nagyobb kényelem és hatékonyság

agrit2
 

A RAPTOR 2013-as újdonsága a front kabin:

RAPTOR FRONTCAB (RAPTOR FC).

 

Ezzel a géppel és a RAPTOR és RAPTOR AS modellekkel teljes a kínálatunk, melyekhez front illetve hátsó kereteket kínálunk, 4 különböző tank kapacitás (2500 – 5200 liter) mellett, 24-től 42m-es (modell függő) keretszálességgel.

 

Így a BERTHOUD kínálja a legszélesebb palettát az önjáró gépek piacán.

 

A RAPTOR FC három tartályméretben kapható: 3,200, 4,200 és 5,200 literes kivitelben, melyekhez AXIALE, EKTAR B2 keretek kapcsolhatóak 24-től 42 méterig.

 

Az FC verziónál ugyanazokat a BERTHOUD alapokat találhatjuk, mint amelyek a RAPTOR és RAPTOR AS modelleket tették méltán elismertté:

- Pneumatikus váz rugózás,

- BOSCH REXROTH hidrosztatikus hajtás, fogaskerekes véglehajtással a nagy nyomaték érdekében, AUTOMOTIVE vezetési komforttal és HYDROPILOT sebesség szabályzással - alapkivitelben

- Az OMEGA iker turbinás centrifugál szivattyú, BERTHOUD design – egyedülálló a piacon – alapfelszereltségben a RAPTOR önjáró gépeken. Ez biztosítja a nagy lémennyiséget és a magas nyomást egyidőben.

- BERTHOUD bermetező felépítmény.

 

Az FC verzió előnyei :

 

-       Új motor, mely a környezetvédelmi normák betartása mellett magas nyomatékot és teljesítményt szolgáltat.

A RAPTOR FC-ben DEUTZ motorokat találunk (175 - 245 LE) EGR rendszerrel, részecskeszűrővel ellátva, így a gép teljesíti a Tier IIIb normák előírásait.

 

-       A kabin mutatja a különbséget

agrit3

A RAPTOR FC egy magas komfortú fülkével van szerelve, hidraulikus emeléssel és hidroakkumulátoros csillapítással. A kép kezelőjének teljes panoráma kilátása van, ami kellemes vezetést tesz lehetővé mind a füldön mind a közúton.

A kezelői komfort növekedése a hidroakkumulátorok használatának következménye is, mely csökkenti a fülke lengő mozgását.

 

Láthatóség, tágas hely, könnyű kezelés, lengéscsillapítás: mindenünk megvan, ami növelni tudja a kényelmet és a termelékenységet

 

RAPTOR: A legszélesebb önjáró permetező paletta a piacon

 

Raptor paletta

Teljesítmény

(LE, alap)

Üzemanyag tarály (Liter)

Alap hasmagasság (m)

Tengelytávolság

(m)

Keret méret

(m)

RAPTOR 2540

180

310 l

1,05 m

3,80 m

24/28 m

RAPTOR 3240

180

360 l

1,05 m

3,90 m

24 – 33 m

RAPTOR 4240

200

360 l

1,10 m

4.45 m

24 – 42 m

RAPTOR 5240

244

360 l

1,10 m

4,45 m

24 – 42 m

RAPTOR 4240 AS

200

360 l

1,10 m

4,45 m

24 – 42 m

RAPTOR 5240 AS

244

360 l

1,10 m

4,45 m

24 – 42 m

RAPTOR 3240 FC

175

360 l

1,05 m

3,90 m

24 – 33 m

RAPTOR 4240 FC

217

360 l

1,10 m

4,45 m

24 – 42 m

RAPTOR 5240 FC

245

360 l

1,10 m

4,45 m

24 – 42 m

 

 3- SPRINTER

Egyszerű és gazdaságos: a teljes siker

agrit4

 

A BERTHOUD-nál folytatjuk a vontatott gépek megújítását, ennek az legutóbbi lépcsője az új dizájnú 2500 literes SPRINTER.

A praktikusságnak és a gazdaságosságnak találkoznia kellett a gép megalkotás során.

A SPRINTER válasz azoknak, akik egyszerű, kompakt, könnyű gépet keresnek úgy, hogy a minőségből nem engednek.

 

A TENOR és a TRACKER bemutatása után, a BERTHOUD-nál lelepleztüka legkompaktabb vontatot permetezőt, a 2500 literes SPRINTERt.

A BERTHOUD alapokat felhasználva a SPRINTER folytatja a történelem írását, a kis vontatott gép a korábbi PRIMER, RACER EX/EXS és MAJOR típusokat váltja.

A SPRINTER igazi BERTHOUD termék, az összes olyan előnnyel, melyek bizonyítják, 100% BERTHOUD-val van dolgunk, mint például a GAMA dugattyús szivattyú, DPTronic nyomásalapú szabályozás és az egyszerű kezelésért a BERLOGIC panel.

 

A SPRINTER a modern technikai megoldásokat keresőknek is ideális választás a kompakt, könnyű kivitelével és széles körű használhatóságával.

 

Az elődök öröksége: egyedi megjelenés a piacon

A SPRINTER-re ugyanúgy jellemző az erős egyéniség, mint a többi BERTHOUD vontatott gépre. A 3,75m-es tengelytáv, a tartálykialakításnak köszönhető alacsony súlypont a kompakt arányok mind azt szolgálják, hogy a gép egyszerűen kezelhető legyen, stabilan viselkedjen a földön illetve a közúton, csökkentse a visszamaradó begyszer mennyiségeket.

Alacsony súlypontjával, kompakt méreteivel alacsony vontatási erő igény párosul.

A SPRINTER gépeken az új “ALS” acél, oldalsó csukású szórókeret is elérhető, 18 és 24 méter közötti méretekben.

 

Ez az új kerete a korábbi RLD keretet váltja ki. A közepes keretek új generációja a nagyok tulajdonságaival:

- AXIALE központi csapos csillapítás, ami kimagasló keret stabilitást biztosít sík területen, domb oldalban és fordulókban is,

- Robusztus “L”-keresztmetszetű struktúra, mely 2,55m-es szállítási szélességével a közúti közlekedés szabályit is tiszteletben tartja.

 

A SPRINTER egy hátsó, függőleges csukású, úgynevezett MULTIS kerettel is szerelhető, 15 és 18 méteres méretben.

 

Praktikus és megbízható a legapróbb részletekig

Mechanikusan állítható nyomtáv 1,5m-től 2m-ig, fokozatmentesen, a különböző sortávoknak megfelelően egyszerűen beállítható.

 

A különböző kultúrák igényeinek beállítható keretmagasság is széles lehetőséget kínál, a keretmagasság 0,5m és 2,5m között fokozatmentesen állítható.

 

Személyre szabható, a SPRINTER mellé rengeteg opciós tételt választhatunk, melyekkel minden igény kielégíthető.

Opcióként akár a nyomkövető vonórúd, a keret állítás, vegyszer hígítás, mosás funkciók a fülkéből is elérhetőek, melyek teljesen integrált egységet képeznek, hogy a permetezési igényeket maximálisan ki tudja szolgálni a gép.

 

A  SPRINTER ELŐNYEI:

+ A BERTHOUD alapok: GAMA szivattyú, BERLOGIC panel, stb.

+ Kompakt- könnyű: rövid tengelytávolság, alacsony súlypont.

+ Környezetbarát: a tartálykialakításnak és az alacsony visszamaradó vegyszermennyiségnek köszönhetően.

+ Tároló, rögzítő panel.

+ Új ALS keret axiale csillapítással.

 

SPRINTER 2,500 liter: Kicsibe koncentrált BERTHOUD

 

SPRINTER  2500

Felszereltség

Jellemző méretek

Tengelytáv: 3,75m

1,5m – 2m állítható nyomtáv

Tartály

Névleges kapacitás: 2500 liter

Tisztavizes tartály: 260 liter

Szabályozás

DPM vagy DPTronic

Szivattyú

GAMA 3 dugattyús szivattyú 130 liter/perc vagy 160 liter/perc kapacitással vagy opcióban BP280 dugattyús membrán szivattyú.

 

4- BERTHOUD eSolutions terület

Új 100% BERTHOUD környezetbarát technológia

 

A BERTHOUD az egyetlen permetezőgép gyártó, aki saját maga fejleszti, gyártja a permetező kompjútereit és szabályozási rendszereit. A DPTronic szabályozást váltja le az eCTronic szabályozás, amely 2011 óta elérhető a RAPTORon és TENORon, 2013 szeptember óta pedig ez ELYTE és TRACKER modelleken is.

Az új, nagy, színes képernyőn egyszerre több paramétert tudunk megjeleníteni, alapfelszereltségben a rendszerhez tartozik a vezeték nélküli joystick, de a rendszerbe integrálva találjuk az opciós kiegészítőket, mint pl a DUALELEC (elektromos csap kezelés) funkciót. Az eCTronic elektronika tovább fejleszthető, bővíthető és CAN BUS kommunikációra is alkalmas.

 

 agrit5

 

A BERTHOUD kínálatában megtalálható az e-Tech pack opcióban, mellyel a BERTHOUD gépek sorvezetést és GPS alapú automata szakaszolást és VRA-t is kínálnak a felhasználóknak.

 

eBERTHOUD solutions a kényelem és ergonómia jegyében:

 

+ Egyértelmű információ, azonnali reakció: Nagy, színes kijelző, több permetezési paraméter egyidejű megjelenítése (l/ha, kiszórt mennyiség, nyomás, vegyszerezett terület, sebesség, még leszórható terület)

+ BERTHOUD EXKLUZIVITÁS, e -Pilot:

Multifunkciós, vezeték nélküli joystick, ergonómikus kialakítással. Az összes hidraulikus funkció kontrollálása, permetezés ki/be kapcsolás, szakaszok ki/be kapcsolása szekvenciálisan balról jobbra vagy jobbról balra, 25m-es hatótávolság.

 

+ Akár 15 szakasz külön-külön kezelése kapcsolókkal vagy a szekvenciáliskapcsolással az e-Pilot segítségével.

 

 agrit6

 

 A rendszer amely egyszerre innovatív és nagy teljesítményű

 

+ Az időjárási adatok nyomon követésére lehetséges a meteorológia állomás adatainak megjelenítése az eC Tronic monitoron: Hőmérséklet, páratartalom, szél sebesség

+ Precíziós gazdaság az input anyag jobb menedzselésére e-Tech pack: párhuzam vezetés, GPS szakasz vezérlés

+ Kompatibilitás a piacon megtalálható legtöbb GPS rendszerrel

+ ACS funkció (vezetés segítés, forduló automatika) opcióban: tábla végi fordulások segítése, automata keret nyitás.

+ Hátsó kamera opcióban elérhető

+ Visszakövethetőség: parcella menedzsment, kezelői adatok, vegyszer adatok, meteorológiai adatok, stb..

 

agrit7

 

 

 PRESS CONTACT:

BERTHOUD – BERTHOUD Communication Department

69 220 Belleville - France Tel. + 33 (0) 4 74 06 50 15 - www.BERTHOUD.com