MENÜ

Az idén is az OTP a legjobb magyar privátbanki szolgáltató

Agro Napló 2019.11.13.

Az idén is az OTP Bank lett a legjobb magyar privátbanki szolgáltató, mivel sorozatban már hetedik alkalommal választotta a The Banker magazin az OTP a legjobb privát banki szolgáltatónak Magyarországon – tájékoztatta a pénzintézet az Agro Naplót.

 

A banki közlés kiemeli: a bíráló bizottság a pénzügyi mutatók alakulása és a szolgáltatások színvonala mellett az innovációkat is értékelte. Az OTP Private Banking 23 ezer kiemelt ügyfél 2000 milliárd forintos vagyonát kezeli, ami több mint 35 százalékos piaci részesedést jelent.

Ismét az OTP Bank vagyonkezelési üzletága vehette át a legjobb hazai privátbanknak járó elismerést a mértékadó Financial Times gazdasági lapcsoporthoz tartozó, The Banker magazin és a Professional Wealth Management című szakfolyóirat által szervezett Global Private Banking Awards Gálán – idézi fel a tájékoztatás.

„Az OTP privát banki üzleti modelljének tartós versenyképességét jelzi, hogy növekedési dinamikája az elmúlt 10 évben – a piacot meghaladóan - átlagosan 13 százalék volt, ez az arány az idén 20 százalék felett várható. Így a pénzintézet piaci részesedése e területen pedig 35 százalék feletti Magyarországon. Több mint 23 ezer ügyfél, 2000 milliárd forintot meghaladó vagyonát kezeli a bank.

Az OTP Bank dominanciája nemcsak a legmódosabb ügyfelek vagyonkezelése terén érhető tetten, hanem a kiemelkedő privátbanki teljesítmény mellett a dinamikusan növekvő, teljes likvid háztartási megtakarítási piacon is 32 százalék körüli részesedéssel bír a pénzintézet” – mutatott rá Takács András, az OTP Bank Vagyonkezelési és Megtakarítási Igazgatóságának ügyvezető igazgatója.

Az elmúlt tizenkét évben összesen 16 rangos nemzetközi elismerésben részesült az OTP Bankcsoport hazai vagyonkezelési üzletága. ezen kívül pedig már másodszor nyerte el a legjobb ukrán privát banknak járó díjat is.

Az OTP Private Banking szolgáltatásai Magyarország közel 35 pontján, 170, magasan képzett privátbanki tanácsadó segítségével vehetők igénybe. Bővebb információk a szolgáltatásról a hitelintézet honlapján találhatók – közli a tájékoztatás.