MENÜ

A Yara Amerikában is szövetségre lépett, hogy a precíziós mezőgazdaságban kiemelkedő szerephez jusson

2018.01.04.

2017. november 6-án Osloban írták alá azt a megállapodást, melynek értelmében a Yara International ASA és az Agronomic Technology Corp (ATC) összeolvad. Ez utóbbi vállalat fejlesztette ki az Egyesült Államokban vezető szerepet betöltő Adapt-N rendszert a fenntartható és gazdaságos nitrogén felhasználás érdekében.

 

A Yara számára mindig is fontos volt, hogy az általa kínált műtrágya használatát optimalizálják, és a világban zajló digitális fejlődéssel lépést tartva, teljesítve stratégiai céljait, most már az Adapt-N és N-Insight platformok segítségével még hatékonyabb segítséget tud adni egyelőre az amerikai gazdálkodók számára. A termesztett kultúra, az időjárás, a termőföld sajátosságainak figyelembe vételével az ATC megoldásai lehetővé teszik a termelők döntéseinek online szimulációját, diagnosztizálását a hozamok maximalizálása, a profitabilitás és a fenntarthatóság érdekében.

adapt-n field rec-k

Adapt-N

„Az ATC segítségével még könnyebben megvalósíthatjuk a termelő központú stratégiánkat és megerősíthetjük a precíziós gazdálkodásban betöltött szerepünket.” – mondta Terje Knutsen, a Yara Crop Nutrition ügyvezető alelnöke. „Ez még egy fontos hozzájárulás küldetésünkhöz, melynek célja a világ és bolygónk felelősségteljes védelme” – folytatta Knutsen.

„Az ATC tudományos tapasztalatai tovább erősíthetik a Yara mezőgazdaságban betöltött vezető pozícióját. Nagyra értékeljük az Adapt-N ajánlásainak pontosságát és minőségét a többi piacon elérhető szolgáltatásokhoz képest és izgatottak vagyunk a két vállalat eddig elért digitális eredményeinek ötvözéséből adódó lehetőségek kapcsán.”-mondta Stefan Fürnsinn, a Yara Digital Farming alelnöke.

Az ATC csapata agronómusokból, modellezőkből, szofverfejlesztőkből és vállalkozókból áll. Az Adapt-N program a Cornell Egyetem által kezdeményezett évtizedes kutatási eredményekre épül és több tucat vezető partner szervezet bevonásával valósult meg, széleskörű, validált eredményekkel. A New Yorkban és a Szilícium-völgyben is székhellyel rendelkező vállalat erős kereskedelmi pozícióval rendelkezik az amerikai kukorica piacon, és tevékenységét folyamatosan kiterjeszti más növényekre és földrajzi területekre. Ezt a folyamatot a Yara világszintű jelenléte és tapasztalata tovább gyorsítja. 

„Csapatunk nagyra értékeli a Yara digitális megoldásait és a vállalat azon elkötelezettségét, hogy segítse a gazdálkodókat a pénzügyi és környezetvédelmi teljesítményük javításában. A fejlett technológia és az adat-alapú képességeink összekapcsolása egy olyan vezető mezőgazdasági beszállítóval, mint a Yara, óriási lehetőséget kínál a globális növekedésre, az innovációra a termékportfólió és a termesztési alap bővítésének érdekében, amely ugyanakkor nagy hangsúlyt fektet a gazdálkodók és a munkánkat segítő szolgáltatók sikerének fenntarthatóságára”, mondta Steve Sibulkin, az ATC vezérigazgatója.

steve sibulkin, atc and stefan fürnsinn, yaraSteve Sibulkin (ATC) és Stefan Fürnsinn (Yara)