MENÜ

A talajod folyton változik. És Te?

2018.10.15.

Miért és hogyan érdemes a talajmegújító gazdálkodásra váltani? Ausztrál, francia, amerikai és magyar gazdák mesélnek az átmeneti időszakkal kapcsolatos tapasztalataikról és a bekövetkező változásokról – a talajban, az agrotechnikában és természetesen a fejekben.

 

A 2018-as Talajegészség Konferencián az átállási időszakra fókuszálunk. Mennyi ideig tart? Mire készülj, mit tapasztalsz a talajaidban, hogyan lesz ellenállóbb a gazdaságod? Mit jelent ez a bevétel és kiadás, a jövedelmezőség terén? Hogyan védheted ki a szélsőséges időszakokat?

Ahogy 2017-ben, úgy idén is szerepet kap a gazdálkodói és kutatói oldal, így a szántóföldön működő, kézzelfogható gyakorlatokat ismerhetsz meg. Az úttörő magyar gazdák mellett szerb, osztrák, román és szlovák, valamint ausztrál, amerikai és francia szakemberek is vendégeink lesznek.

Előadóink lesznek

Az ausztráliai Tom Robinson egyes években 300 mm-nyi csapadékból gazdálkodik. Nem ritka, hogy tenyészidőben 130-150 mm-rel kell beérnie. Hogyan oldja ezt meg nulla szántással és talajmegújító módszerekkel?

A szerbiai Branimir Popov a Dél-Bánátban forró nyarakra és 400 milliméternél is kevesebb csapadékra számít - mégis sikeresen termesztik itt a szóját és a kukoricát a braziloktól ellesett technológiai megoldásokkal. Kíváncsi vagy ezekre?

A belga Nicolas Lefebvre egy nyugat-romániai 1800 hektáros gazdaságot irányít, ahol nagyüzemi körülmények között alkalmazza a regeneratív fogásokat - ökológiai gazdálkodásban. Neki hogy sikerülhet?

Velük együtt összesen 18 előadó – 7 nemzetközi és 11 magyar szakember – tart 19 előadást a talajmegújító gazdálkodásra való átállás kihívásairól, gyakorlatairól és előnyeiről.

talajegeszseg-konferencia-eloadok-robinson-popov-lefebvre

Neked is ott a helyed!

Kíváncsi vagy, mire számíthatsz? Nézd meg a 2017-es konferenciáról készült rövid összefoglalónkat!

talajegeszseg-konferencia-video-2017

Felkeltettük érdeklődésedet? Regisztrálj még ma és tudj meg mindent a a talajmegújító gazdálkodásra való átállás legjobb gyakorlatairól és kihívásairól!

talajegeszseg-konferencia-jegyek

Találkozzunk 2018. november 15-én a budapesti Aquincum Hotelben az ország leginnovatívabb talajos összejövetelén!

 

Időpont: 2018. november 15. (kezdés: 9:15)

Helyszín: The Aquincum Hotel Budapest – 1036 Budapest, Árpád Fejedelem útja 94. (Megközelítés)