MENÜ

A Soproni Egyetem a Nemzetközi Zöld Talár Díj győztese

2022.07.08.

Kihirdették az ENSZ Környezetvédelmi Programja által támogatott és a brit székhelyű Egyetemek és Főiskolák Környezetvédelmi Szövetsége által 2004 óta gondozott Nemzetközi Zöld Talár Díj idei győzteseit.

 

Nagy sikert elérve a magyar felsőoktatási intézmények közül elsőként a „2030 – Climate Action” kategóriában a Soproni Egyetem megnyerte a Zöld Talár díjat.

A Soproni Egyetem pályázatának címe „Klíma+ mesterhármas lépések a fenntartható jövő felé”, amelynek már döntőbe kerülése óriási dicsőséggel párosult, hiszen egyetlen hazai versenyműként az összes nevezési kategória 19 országból érkező 56 döntőse között várhatta a finálét, hogy ott angol, francia, ausztrál, bangladesi, indiai és zimbabwei versenytársait megelőzve győzedelmeskedjen.

A díj odaítélése kimagaslóan magas szakmai elismerést jelent a Soproni Egyetemen folyó, fenntarthatóságot szem előtt tartó szakmai munkának.

Soproni Egyetem pályázathoz készített magyar nyelvű kisfilmje az alábbi linken tekinthető meg: Soproni Egyetem az ENSZ által támogatott Nemzetközi Zöld Talár Díj döntősei között - YouTube