MENÜ

A Corteva Agriscience™ bejelentette új vezetési struktúráját

Az új struktúra lehetővé teszi, hogy a Corteva a növekedési lehetőségekre összpontosítson és értéket teremtsen ügyfelei számára

2018.09.19.

A Corteva Agriscience™, a DowDuPont mezőgazdasági divíziója számos a vállalatvezetési struktúrát érintő változást jelentett be. Az átalakítás optimalizálja a vállalat képességeit arra, hogy egy független és tisztán mezőgazdasági vállalatként növekedést és értéket biztosítson részvényesei, ügyfelei és munkavállalói számára.

 

Ezek a változások kapcsolódnak a DowDuPont korábbi bejelentéséhez is, miszerint James C. Collins Jr., aki a mezőgazdasági divízió operatív igazgatói pozícióját töltötte be, a Corteva Agriscience vezérigazgatói pozícióját látja majd el, amikor a divízió - várhatóan 2019. június 1-ig - különválik a DowDuPont-tól.

Mivel a DuPont Pioneer, a DuPont Növényvédelem és a Dow AgroSciences integrálása jelentősen előrehaladt az elmúlt időszakban, így a Corteva új vezetési struktúrája most arra szolgál, hogy felgyorsítsa a divízió különválását. Ez magába foglalja a Corteva felkészítését arra, hogy egységes, független cégként működhessen, és képes legyen kiegyensúlyozott termékportfóliójának előnyeit kihasználni egy hatékony szervezeti felépítés létrehozásával, amely integrálja a vetőmag-, a növényvédelmi- és a digitálisvállalkozás-üzletágakat támogató üzleti és kereskedelmi platformokat.

„Az elmúlt év során szilárd alapokat fektettünk le ahhoz, hogy a Corteva egy ügyfélközpontú, növekedésre képes, globális szinten vezető mezőgazdasági vállalattá váljon" - mondta Collins. „A legjobb embereket delegáljuk a kulcsfontosságú szerepkörökbe azért, hogy továbbra is képesek legyünk a dinamikus fejlődésre, gyorsan reagálhassunk az ügyfelek és a piac igényeire. Egy több márkát, több csatornán forgalmazó vállalatként elkötelezettek vagyunk az ügyfelek legjobb kiszolgálása és a folyamatos növekedés iránt.”

Az új struktúrában a Jim Collins alá tartozó vezetői csapat tagjai a következők: Rajan Gajaria, aki korábban a DowDuPont Növényvédelmi Mezőgazdasági Divíziójának alelnöke volt, a Corteva Agriscience Business Platform ügyvezető alelnöke lesz; Tim Glenn, a DowDuPont Vetőmag Mezőgazdasági Divíziójának korábbi alelnökét ügyvezető alelnöki és kereskedelmi vezérigazgatói pozícióba nevezik ki; Greg Friedman, aki a Mezőgazdasági Divízió pénzügyi vezetője és a DowDuPont Befektetői Kapcsolatokért felelős alelnöke volt, a Corteva ügyvezető alelnöke és pénzügyi igazgatója pozícióját tölti be; valamint Cornel Fuerer, jelenleg a Mezőgazdasági Divízió jogi vezetője, rangidős alelnök és általános tanácsadó szerepet kap.

A Corteva Agriscience vezetőinek önéletrajza a www.corteva.com oldalon található.

A Corteva Agriscience, a DowDuPont mezőgazdasági divíziója

A Corteva Agriscience, a DowDuPont (NYSE: DWDP) mezőgazdasági divíziója, a tervek szerint 2019 júniusában válik önálló, tőzsdén forgalmazott vállalattá. A divízió egyesíti a DuPont Pioneer, a DuPont Növényvédelmi üzletága és a Dow AgroScience erősségeit. A Corteva Agriscience™ világszerte kiemelkedően széles termékportfóliót kínál a növénytermelőknek, köztük olyan elismert márkákat, mint a Pioneer®, az Encirca®, a nemrég bevezetett Brevant Seeds, vagy a díjnyertes növényvédelmi termékek – de ezek mellett új vegyi termékeket és technológiákat is bevezet a piacra. További információk a www.corteva.hu oldalon találhatók.