Végre eredmények: a pályázók 92 százaléka nyert AKG támogatást

Agro Napló
A tervezetteknek megfelelően, még júniusban döntést hozott a Miniszterelnökség az agrár-környezetgazdálkodási (AKG) pályázatokról – közölte az MTI. A keretet 68 milliárd forintra megemelve, a jogosult kérelmek 92 százaléka támogatásban részesült.

A 2016. évi agrár-környezetgazdálkodási (AKG) felhívást 40 milliárd forintos kerettel azután írta ki a Miniszterelnökség, hogy a 2015. évi kiírás forrásairól – a többszörös túljelentkezés miatt –, annak ellenére is lemaradt sok állattartó, illetve szőlő- és gyümölcsültetvényes gazda, hogy a Miniszterelnökség már akkor is jelentősen megemelt keretösszegre hozott döntést.

A tárca közleményében rámutat: a második körös kiírásra is több mint 4.400 támogatási kérelem érkezett be, amelyek forrásigénye végül közel 80 milliárd forint volt. A magas támogatási igény miatt a Miniszterelnökség ismételten az eredeti 40 milliárd forintos keretösszeg megemeléséről döntött. Ennek megfelelően mintegy 68 milliárd forint összegben, 3.900 db kérelem (a jogosult kérelmek 92 százaléka) részesült pozitív támogatási döntésben.

A nyertes pályázók kérelmei az ügyfélkapujukon hamarosan a „jóváhagyott” státuszba kerülnek, és a támogatói okiratokat elektronikus úton folyamatosan fogják megkapni. A Miniszterelnökség felhívja a figyelmet, hogy a Vidékfejlesztési Program keretében idén nyáron további fontos – pl. élelmiszeripari, kertészeti, állattenyésztési, borászati és településfejlesztési – felhívásokról születnek még támogatói döntések.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!