2024. április 19. péntek Emma

Várják a kérelmeket az egy évvel meghosszabbított tejágazati állatjóléti támogatásra

Agro Napló
Már benyújtható a Magyar Államkincstár (MÁK) által üzemeltetett elektronikus ügyintézési felületen a VP3-14.1.1-16. "A tejágazat szerkezetátalakítását kísérő állatjóléti támogatás" pályázati felhívás egy évvel történő meghosszabbítására irányuló kérelem – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tagjaival.

A hosszabbítási kérelem benyújtása a lehető legegyszerűbb módon történik, kizárólag a 2016. évben benyújtott támogatási kérelem (ez nem a támogatói okirat – hívja fel az érintettek figyelmét a közlemény) iratazonosítóját kell rögzíteni, és egy általános, valamint egy speciális nyilatkozatot tenni, amelyeknél legördülő menüből kell kiválasztani az igen szót – ad útmutatást az ismertetés.

A MÁK honlapján a szokásos módon az E-ügyintézés, alkalmazás megnyitása menübe belépve a bejelentkezés fülön ügyfélkapus azonosítást követően lehet indítani a kérelem benyújtását.

A kezdő felület második fülén, az „Elektronikus kérelemkezelésen” belül a legördülő lehetőségek közül a 9. sorban ki kell választani a „Vidékfejlesztési Program (2014-2020) Támogatási kérelem” lehetőséget. Ezt követően a további megnyíló listából az 5. sorban található „Állatjóléti intézkedések” megnevezésre lépve az újabb felugró ablakban láthatóvá válik a harmadik sorban a „Tejágazat állatjólét – „Kérelem hosszabbításról (TK)” megnevezésű fül.

Ezen belül az „Új hosszabbítás iránti kérelem” indításával szintén a más jogcímeknél megszokott módon tudjuk megkezdeni az ügyintézést. A figyelemfelhívások és tájékoztatások után továbbhaladva a felületen a korábban leírtak szerint nyilatkozni, és a támogatási kérelem iratazonosító számát rögzíteni szükséges az arra szolgáló rovatban. Ezt követően az ellenőrzést lefuttatva beadható a hibátlan kérelem.

A felület 2021.02.22. nap éjfélig áll rendelkezésre. A határidő elmulasztása jogvesztő hatályú. A teljes pályázati dokumentáció elérhető ide kattintva.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!