MENÜ

Változások a Tanyafejlesztési Programban

2018.12.13.

A 2011-ben indult Tanyafejlesztési Program konstrukcióit 2013 óta rendeletek határozzák meg, amelyek a közelmúltban változtak. A legfontosabb változás, hogy az előírt feltételek teljesítését 2019 március végéig kell teljesíteni.

 

Ezek a rendeletek a „Tanyafejlesztési program előirányzat keretében nyújtott támogatás igénybevételének feltételeiről szóló egyes miniszteri rendeletek módosításáról” szóló 32/2018. (XI. 29.) AM rendeletnek megfelelően két pontban változtak - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

Kiegészült az alábbi bekezdéssel: „E rendeletnek a Tanyafejlesztési Program előirányzat keretében nyújtott támogatás igénybevételének feltételeiről szóló egyes miniszteri rendeletek módosításáról szóló 32/2018. (XI. 29.) AM rendelettel megállapított 9. § (3) bekezdését a 32/2018. (XI. 29.) AM rendelet hatálybalépésekor folyamatban lévő támogatások esetében is alkalmazni kell.”

A határidők tekintetében a rendeletek azon része, mely leírja, hogy a pályázati felhívásban előírt feltételeket és a pályázatnak a támogatási döntés alapján elfogadott részét meddig kell teljesíteni, az új Tanyafejlesztési Programnak megfelelően 2019. május 31-re módosult.

A rendeletek módosításával kapcsolatos részletek itt érhetőek el.