MENÜ

Újabb útfejlesztés készült el a Vidékfejlesztési Program forrásaiból

Agro Napló 2019.09.12.

A vidékfejlesztés, a vidéki térségek felzárkóztatása kiemelt fontosságú a kormány politikájában – mondta az Agrárminisztérium (AM) vidékfejlesztésért felelős államtitkára egy hajdúnánási külterületi út átadásán.

 

A szaktárca tájékoztatása szerin Kis Miklós arról beszélt: nagy eredmény, hogy a Vidékfejlesztési Program (VP) keretében a 2020-ig tartó uniós támogatási időszakban jelentős forrás jut mind a helyi infrastruktúrák, mind pedig a lakosság számára elérhető szolgáltatások fejlesztésére,

Az államtitkár hangsúlyozta:  a támogatás segítségével Hajdúnánásnak lehetősége nyílt arra, hogy erősítse a gazdálkodói környezetét, és a település összetartó közössége számára élhető környezetet biztosítson, nem utolsó sorban az utak karbantartásához szükséges gépek beszerzésére is lehetőséget adjon. Az érintett útszakasz felújításához és a gépbeszerzéshez a Vidékfejlesztési Program mintegy 110 millió forintos támogatást nyújtott, amely a teljes beruházási költség 85 százalékát teszi ki.

Kis Miklós kiemelte, hogy a külterületi helyi közutak megújítására, illetve az önkormányzati utak karbantartásához szükséges gépek beszerzésére az Irányító Hatóság országos szinten eddig több mint 46 milliárd forint értékben, csaknem 900 önkormányzatot támogatott. Ennek köszönhetően a karbantartó gépek beszerzése mellett, várhatóan mintegy négyezer kilométer külterületi földút, valamint szilárdburkolatú út kerül kiépítésre és felújításra Magyarországon – olvasható a tájékoztatásban.