Újabb kormánytámogatás a kistelepüléseknek

Agro Napló
Több mint ezerháromszáz kistelepülés nyert támogatást a Magyar Falu Program 20 milliárd forintos keretösszegű, helyi életminőséget javító intézkedéseit támogató pályázatán – közölte a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos október közepén Budapesten sajtótájékoztatón, közölte a kormányzati hírportál.

Gyopáros Alpár emlékeztetett: a kormány növelte a Magyar Falu Program keretösszegét, és 25 milliárd forintot biztosít az idei év második felében a tartaléklistán lévő pályázatok támogatására.

Ebből az összegből 20 milliárd forintra kistelepülési önkormányzatok és falusi egyházközségek pályázhattak helyi életminőséget javító intézkedések megvalósítására - mondta.

Ismertette: a támogatásból például több mint 200, falusi önkormányzat tulajdonában lévő intézmény - orvosi rendelő, közösségi tér, szolgálati lakás - fejlesztése történik meg, 250 településen játszóterek, óvoda udvarok játszóeszközei újulnak meg, 150 településen önkormányzati utcákat, kerékpárutakat újítanak fel és több mint 350 településen kommunális eszközöket szerezhetnek be.

A nyerteseket folyamatosan értesítik, és öt napon belül kiutalják nekik az elnyert összeget - tette hozzá.

Rámutatott: ezekre a célokra a Magyar Falu Program indulása óta több mint húszezer nyertes pályázatot hirdettek, több mint 220 milliárd forint értékben.

A kormánybiztos beszámolt arról is, hogy a 25 milliárdból elkülönítettek 5 milliárd forintot a falusi civil alap tartaléklistájának támogatására.

A kisboltok pályázatának támogatásáról hamarosan döntés születik, és előreláthatóan még az idén újabb pályázatot írnak ki a falvakban működő mikro- és kisvállalkozások tevékenységének támogatására - mondta Gyopáros Alpár.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Újra élettel telnek meg a falvak

Újra élettel telnek meg a falvak

Lassan eléri mintegy az ezermilliárd forintot a Magyar Falu Programra fordított költségvetési támogatások összege, a programnak köszönhetően újra élet...

Új elemmel bővül a Magyar Falu Program

Új elemmel bővül a Magyar Falu Program

„Új elemmel bővül a Magyar Falu Program, több mint 5 millió négyzetméternyi állami tulajdonú ingatlant ajánlunk fel a falusi önkormányzatoknak, hogy a...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!