Újabb alközponttal bővített a KITE

Agro Napló
Ünnepélyes keretek között, a KITE Zrt. vezetőinek és partnereinek körében nyitották meg az évi mintegy 270 milliárdos árbevételű integrátor legújabb, 20. alközpontját Aszódon.

Régi elképzelése a KITE Zrt.-nek, hogy minden magyar gazda találjon egy alközpontot 50 kilométeren belül, ahol a cég teljes szolgáltatási köre elérhető. - mondta Guba Sándor, a KITE Zrt. igazgatóságának elnöke a cég huszadik, aszódi alközpontjának megnyitóján.

A programba nemcsak a meglévő szolgáltatások minőségének és elérhetőségének javítása tartozik bele - bár beszédében később az e területeken elért változásokat is felsorolta -, hanem a változó gazdálkodói igények, körülmények kielégítésére kidolgozott új szolgáltatások elindítása is.

Az állattenyésztés igényeire többek között a gmo-mentes szójatermeltetési programunk elindításával reagáltunk, de emellett már működik a magas fehérjetartalmú, szintén GMO-mentes napraforgódara előállítási projektünk is a sajóbábonyi növényolajgyárunkban - ismertette a cégcsoport fejlődésének lépéseit Guba Sándor. A kísérleti gyártás két évvel ezelőtt ment végbe, mostanra pedig sikerült 30 százalékra növelni a gyár magas fehérjetartalmú napraforgódara kibocsátását. Azonban ugyancsak fontosnak tartják a klímaváltozás hatásainak jobban ellenálló növények termeltetési rendszerének kidolgozását és bevezetését: a szemesciroké már rendszerszerűen működik.

Guba Sándor, fotó: KITE Zrt.

Szintén a szolgáltatások körét bővítve hozták létre a KITE Alkuszt, amely a gazdák igényeire szabott biztosítási csomagokat kínál, bevezették a precíziós gazdálkodási szaktanácsadást és a technológiai bérgépszolgáltatást.

2016-ban nyitotta meg kapuit az első aszódi telephely, amelynek fő profilja az alkatrész-szolgáltatás volt, elsősorban a KITE által forgalmazott gépekhez. Az elmúlt két évben azonban igény merült fel a partnerek részéről, hogy itt is bővítsük a termékeink és szolgáltatásaink körét. Az új létesítményben az alkatrész- és gépkereskedelem, az agronómiai inputanyag-kiszolgálás, a terménykereskedelem, a szervizszolgáltatás és a precíziós gazdálkodási szaktanácsadás is elérhetővé válik. 15 kolléga látja majd el ezeket a feladatokat, így hat új kollégával bővül az eddigi létszám.

Az új telephely mintegy 1205 négyzetméteren - és egy külső bérelt műtrágyatárolóval - szolgálja majd a környékbeli gazdálkodók igényeinek kielégítését.

A szűk négy megyét felölelő régióban nagyjából 940 ezer hektár mezőgazdasági művelésre alkalmas terület - a szántókat, ültetvényeket, a fólia- és növényházakat is beleértve – található. A térségben 1600 partnerünk van, akiket öt alközponttal és 140 alkalmazottal látunk el - mondta az aszódi alközpont átadásakor Szilágyi László, a KITE Közép-magyarországi Régiójának igazgatója. Elmondása szerint a Füzesabonyban és Dabason lévő szervizközpont után Aszódra is terveznek majd egyet a közeljövőben. A cég Turán, Füzesabonyban és Mezőtúron is üzemeltet egy-egy terménytárolót.

Szilágyi László, fotó: KITE Zrt.
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Fontos összefogás a magyar agráriumban

Fontos összefogás a magyar agráriumban

Kölcsönös előnyökön alapuló együttműködési megállapodást kötött a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE), valamint Magyarország piacvezető mező...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!