Új sertéstelepet épít a Döbröközi Mezőgazdasági Zrt.

Agro Napló
Új, 3600 férőhelyes sertéshizlaló telepet épít a Döbröközi Mezőgazdasági Zrt., amely több mint egymilliárd forint értékben hajt végre beruházásokat - közölte a cég műszaki igazgatója az MTI-vel.

    Jakab Gábor elmondta: a 40 százalékos európai uniós támogatással zajló projekt keretében a hízótelep mellett egy fialtató épület, magtár és keverőüzem is épül a társaság két telephelyén. A zrt. korábban egy szintén 3600 férőhelyes sertéstelepet önerőből épített meg. 

    A műszaki igazgató ismertetése szerint a 2014 végéig befejeződő beruházással - meglévő telepek megszüntetése miatt - a férőhelyek száma jelentősen nem bővül, de a korszerűbb tartási technológiának köszönhetően az évi 25 ezer darabos hízókibocsátás 30 ezerre nő. A magasabb állatlétszámot 2015-ben, 2016-ban érnék el - tette hozzá.

    A 4200 hektáron növénytermesztést folytató társaság árbevételének körülbelül 40-50 százaléka a sertéstenyésztésből, 50-60 százalékban növénytermesztésből származik - mondta.

    A cég a 2010-es 2,13 milliárd és a 2011-es 2,2 milliárd forint után 2012-ben 2,76 milliárd forint árbevételt ért el, adózott eredménye pedig 550 millió forint, az előző évi eredmény kétszerese volt.

    A műszaki igazgató ezzel kapcsolatban megjegyezte: az eredménynövekedés elsősorban a készletek év végi értékesítésének és a hitelállomány megszűnésének volt köszönhető.

Forrás: MTI

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erdőtelepítésre még bőven van forrás

Erdőtelepítésre még bőven van forrás

Az ezen a héten újranyíló pályázattal együtt a Vidékfejlesztési program (VP) öt kiírásában van még fejlesztési forrás az erdőgazdálkodók számára. A pr...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!