Traktorból töltötték át a gázolajat egy teherautóba

Agro Napló
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) eljárást indított. A traktorba 480 forintért lehet tankolni, több száz forinttal olcsóbban, mint piaci áron.

Egy magyar rendszámú kisteherautót és traktort ellenőriztek a pénzügyőrök Gyulán, egy parkolóban. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársainak az lett gyanús, hogy a kisteherautó mögött egy szivattyút is észrevettek. A traktor egy benzinkút felől érkezett a parkolóban álló teherautóhoz, a pénzügyőrök itt ellenőrizték a két járművet.

Az adóhatóság hétfői közleménye szerint hamar kiderült, hogy a traktor a gyulai benzinkúton hatósági áron vásárolt üzemanyagot. Ezt aztán a parkolóban álló teherautóban lévő két, ezerliteres tartályba fejtették át. A NAV szerint ráadásul nem is az első esetet fülelték le, aznap már tízszer töltötték át a mezőgazdasági vontatóból az üzemanyagot. Az ügyben eljárás indult.

Az ellenőrzéskor az is kiderült, hogy a kisteherautónak nincsenek a veszélyes áruk szállításához szükséges eszközei, sem engedélye, ezért a NAV munkatársai értesítették a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot is. A katasztrófavédelem helyszíni ellenőrzése több szabálytalanságot is megállapított, többek között azt is, hogy az egyik tartályból szivárgott az üzemanyag – értesült a HVG cikkéből az Agro Napló.

Az ellenőrzés megalapozott további vizsgálatokat is, ezért a pénzügyőrök a helyszínen talált csaknem 1500 liternyi üzemanyagot, a két ezerliteres tartályt, valamint a teherautót lefoglalták.

(Forrás: HVG)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!