Tolnában emelt kerettel pályázható a munkahelyteremtő támogatás

Agro Napló
A megye is megtoldja 80 millió forinttal a központi munkahelyteremtő támogatás összegét Tolnában – jelentette be a megyei kormánymegbízott. A megyei támogatásra a kisebb léptékű fejlesztéseket tervezők pályázhatnak a tamási és a dombóvári járásban.

A 6 milliárd forint keretösszeggel meghirdetett, központi munkahelyteremtő támogatás mellett megyei programra is pályázhatnak a mikro-, kis és közepes vállalkozások Tolnában - jelentette be az MTI tudósítása szerint Horváth Kálmán Tolna megyei kormánymegbízott Szekszárdon.

Szavai szerint a Lépésről lépésre fejlődni elnevezésű, 80 millió forintos kerettel meghirdetett munkaerő-piaci programmal a kormányhivatal a kkv-k versenyképességének erősítéséhez kíván segítséget nyújtani. A vállalkozások munkahelyenként 2,5 millió forintos támogatást igényelhetnek, amire szeptember 14-ig lehet pályázni.

A munkahelyenként legkevesebb 1,5, maximum 3,4 millió forintos támogatást nyújtó központi munkaerő-piaci program pályázati határideje ugyanakkor szeptember 10. - hívta fel a figyelmet a kormánymegbízott.

A Tolna megyei programra pályázó vállalkozásoknak 1-5 nyilvántartott álláskereső számára kell munkahelyet létesíteniük, legalább két évre - ismertette a részleteket Némedi Ágnes, a kormányhivatal társadalombiztosítási és foglalkoztatási főosztályvezető-helyettese. A kétmillió forintos, vissza nem térítendő alaptámogatás mellett a kedvezményezett - Tolna megyében a tamási és a dombóvári - járásban működő kkv-k munkahelyenként további 500 ezer forintos támogatást igényelhetnek.

A programmal azokat a kkv-kat szeretnék megcélozni, amelyek a központi munkaerő-piaci támogatáshoz szükséges gazdasági adatokkal nem rendelkeznek, illetve kisebb léptékű beruházásokat szeretnének megvalósítani. A Lépésről lépésre program kezdő vállalkozásokat is tud támogatni, és további kedvezmény, hogy a két lezárt, pozitív pénzügyi évet maguk mögött tudó kkv-k 6 millió forintig ingatlanfedezet és bankgarancia nélkül is támogathatók - tette hozzá Némedi Ágnes.

A Nemzeti Foglalkoztatási Alap által biztosított 80 millió forintból 35-40 munkahely létesíthető - jegyezte meg.

A kormánymegbízott beszámolt arról is, hogy a kormányhivatal június 29-én meghirdette az álláskeresők vállalkozóvá válását segítő pályázat második körét, amelynek határideje szeptember 7. A nyilvántartott álláskeresők változatlanul legfeljebb kétmillió forint tőkéhez juthatnak a vállalkozás indításához szükséges beruházások legfeljebb 80 százalékára.

A május 14-én zárult első körben 8 álláskereső vállalkozóvá válását segítették összesen 15,5 millió forinttal. A nyertesek egyebek közt vendéglátással, fuvarszervezéssel, rekreációs szolgáltatással és gyümölcstermesztéssel foglalkoznak majd.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!