MENÜ

Több támogatást kérhetnek a magánerdő gazdálkodók

2018.10.18.

Módosult a „Natura 2000 erdőterületeknek nyújtott kompenzációs kifizetések” pályázat felhívása, melynek kedvezményezettjei a magánerdő gazdálkodók – derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara összegzéséből.

 

2018. október 10-én a Széchenyi2020 honlapon megjelent tájékoztatás szerint módosult a „Natura 2000 erdőterületeknek nyújtott kompenzációs kifizetések” elnevezésű (VP4-15.1.1-17. kódszámú) felhívás.

A módosítás keretében a felhívás 3.4.1. Műszaki és szakmai elvárások I. Jogosultsági kritériumok fejezetének 6. pontját törölték, amely az önkormányzatok, költségvetési szervek, valamint az 50 százaléknál nagyobb állami tulajdonban lévő gazdálkodó szervezetek esetére határozott meg támogatási kritériumot.

A törölt rendelkezés célja az volt, hogy a vegyes – magán, és állami vagy önkormányzati –tulajdonban álló erdőrészletek ne legyenek teljes mértékben kizárva a pályázatból, hanem azokra a magántulajdonban álló tulajdoni hányadoknak megfelelő arányban igényelhető legyen a támogatás.

A rendelkezés törlésével – hasonló tartalmú más korlátozó rendelkezés hiányában – az ilyen vegyes tulajdoni viszonyú erdőrészletre bejegyzett magánjogi erdőgazdálkodó a továbbiakban az erdőrészlet teljes terültére vonatkozóan jogosult lesz a támogatás igénybevételére.

A módosításról szóló tájékoztatás elérhető itt.