MENÜ

Tehenészeti telepeket adtak át Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

2015.06.01.

A kormány stratégiájában kiemelt helye van a vidéknek – fogalmazott a földművelésügyi miniszter két tehenészeti telep átadásán. Fazekas Sándor fontosnak nevezte, hogy a magyar gazdálkodók a földjeiket megművelve, gazdaságukat vezetve, hazai alapanyagokból, minőségi magyar termékeket állítsanak elő.

Tehenészeti telepeket adtak át Felsőkelecsényben és Ragályon. A Szuhamenti Agrár Kft. és a Szuha-Fauna Kft. beruházása 800 millió forintba került a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településeken.

Hercsik István, a Szuha-Fauna és a Szuhamenti Agrár Kft. tulajdonosa kiemelte: ezek a beruházások egy komplex telepi infrastrukturális fejlesztési rendszer első elemei. Megépült egy 300 férőhelyes szarvasmarha istálló, beépített trágya- és szalmázó technológiával, amelyhez szervesen kapcsolódik fedett trágyatároló szín, egy 480 négyzetméternyi szálastakarmány tároló, egy 1200 köbméteres beton silótér, valamint egy szociális épület.

Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője pedig azt emelte ki, hogy a fejlesztéssel tíz új munkahely jött létre ezen a hátrányos helyzetben lévő vidéken.

(MTI/FM Sajtóiroda)

Forrás: kormany.hu