MENÜ

TALAJEGYETEM márciusban is – Szerezz tudást, és nyerj értékes ajándékot!

2018.03.12.

Válaszoljon 2018. április 5-ig a TALAJEGYETEM sorozatunk márciusi kérdéseire, és nyerjen 10 liter Algafix® biostimulátor lombtrágyát!

 

A nyereményről:

10 liter Algafix® biostimulátor lombtrágya az AGRO.bio Hungary Kft. jóvoltából.

algafix10l[1]-k

Az Algafix® biostimulátor lombtrágya balatoni élő algát, makro- és mikroelemeket, valamint növényi hormont tartalmazó készítmény. A kijuttatás után ideális körülmények között folyamatosan (6–8 nap) termeli a kinetint (citokinin), aminosavakat és zsírsavakat, melyek a levelekbe szívódnak. Miután az algasejtek elpusztultak, a kultúrnövény a már elpusztult algák sejtjeiben lévő hormonokat is felveszi.

A növényi hormonok kultúrnövényeinkre gyakorolt hatása függ az egymáshoz viszonyított arányuktól. Magas kinetin koncentráció (alacsony auxin koncentráció mellett) esetében a hajtások növekedését tudjuk indukálni, magas auxin koncentráció (alacsony kinetin koncentráció mellett) esetében inkább a gyökerekét. Az Algafix felbecsülhetetlen előnye éppen az, hogy sebészi pontossággal tudunk beavatkozni a növényi vegetációba.

kinetin-auxin_hatás

További információ a termékről: http://www.agrobio.hu/


Két éves Talajegyetem sorozatot indítottunk gyakorló gazdák részére, amellyel célunk, hogy a sikeres növénytermesztés alapját képező talajkérdésben gyakorlati ismereteket és iránymutatást adjunk, továbbá a fenntarthatósághoz, a jövedelmezőséghez és a precíziós gazdálkodáshoz elengedhetetlenül szükséges gazdálkodói gondolkodást „megdolgozzuk”.

A gyakorlati tudást adó cikkek tartalmából "feleltetünk" hónapról hónapra, jó felelet esetén nem érdemjegyet, hanem sorsolást követően értékes ajándékcsomagokat nyerhetnek Olvasóink. 

Az első fordulóban a helyes válaszokat az alábbi űrlap kitöltésével várjuk 2018. április 5-ig. 

A válaszokat megtalálhatja a Talajfizika másképpen című cikkben ide kattintva.

Íme a három kérdés:

 

Kövesse sorozatunkat! Ne feledje, a gyakorlati tudás mellett értékes ajándékokat is nyerhet hónapról hónapra a TALAJEGYETEM által!