Rejtély, mennyi lehet a minimálbér jövőre

Agro Napló
A kormány megegyezést szeretne az évből még hátralévő napok alatt…

A munkaadóknak és a munkavállalóknak még van három napjuk megállapodni, a kormány azt szeretné, hogy ezt az időt használják ki – mondta egy pénteki sajtótájékoztatón Varga Mihály pénzügyminiszter a 2019-es minimálbér kapcsán. Vagyis egyelőre nincs arról szó, hogy a kormány saját hatáskörében döntene – írja a Portfolio.hu.

A miniszter úgy fogalmazott, hogy öt perc alatt meg tudnánk tenni a javaslatunkat, de azt szeretnénk, hogy a felek kihasználják még a hátralévő három napot a tárgyalásokra.

A Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának idei utolsó ülésén, ahol a munkaadóknak és munkavállalóknak meg kellett volna állapodniuk a minimálbérről és a garantált bérminimumról, nem született megállapodás, így a kormány kezében a döntés.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Bérrazziát tart a NAV

Bérrazziát tart a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellenőrei és a Munkaügyi Hatóság területi szervezeti egységei februárban országszerte közösen ellenőrzik, hogy a ga...

Adóemelésre számítanak a kkv-k

Adóemelésre számítanak a kkv-k

A cégek várakozásait mutató K&H kkv bizalmi index enyhe, 2 pontos csökkenést követően jelenleg 5 ponton áll. A gazdasági helyzetet leginkább befol...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!