2024. április 23. kedd Béla

MVH: több száz millió forint agrár-szakképzésre

Agro Napló
A beérkezett kérelmek alapján több mint 685 millió forint kifizetését hagyta jóvá a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból (EMVA) finanszírozott képzésekhez igényelhető támogatásra - közölte az MVH kedden az MTI-vel.

 A mezőgazdasági termelők és erdőgazdálkodók szakmai ismereteinek bővítése érdekében igényelhették a támogatást. A képzések keretében a kölcsönös megfeleltetés követelményeit, a gazdálkodás környezeti hatásait, az EMVA keretében támogatott műveletek rendeltetésszerű végrehajtását és a megvalósított beruházás szakszerű üzemeltetését sajátíthatták el.  

    Az MVH-hoz 5839 egyesített támogatási és kifizetési kérelem érkezett be az ez év március 1-31. között nyitva álló benyújtási időszakban. Ebből május végéig 4827 kérelemre 685 747 616 forint kifizetését hagyta jóvá az MVH - tartalmazza a tájékoztató.

Forrás: MTI

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erdőtelepítésre még bőven van forrás

Erdőtelepítésre még bőven van forrás

Az ezen a héten újranyíló pályázattal együtt a Vidékfejlesztési program (VP) öt kiírásában van még fejlesztési forrás az erdőgazdálkodók számára. A pr...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!