MVH: Leader támogatás mintegy 607 millió forint

Agro Napló
Mintegy 607 millió forint támogatás kifizetését hagyta jóvá a héten a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) Leader jogcímekre 214 ügyfél számára - közölte az MVH szerdán az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a Leader jogcímek forrásai a helyi, alulról szerveződő kezdeményezéseket támogatják. A benyújtott kérelmekkel kapcsolatos támogatási döntéseket a helyi közösségek hozzák meg. 

    A 2007-2013-as uniós költségvetési időszakban három alkalommal volt lehetőség Leader jogcímekre pályázni. Ezen időszakok alatt összesen 13 551 pályázó nyert támogatást, 64,2 milliárd forint kötelezettségvállalási összeggel. 

    Leginkább beruházási jellegű, illetve közösségi jellegű projekteket támogattak a pályázati pénzből. A Leader jogcímekben a mikro-, kis- és közepes vállalkozásoknak, a magánszemélyeknek, a civil szervezeteknek és az önkormányzatoknak is van lehetőségük elképzeléseik megvalósítására. Az egy kérelemre maximálisan igénybe vehető támogatási összeg mintegy 50 millió forint - tartalmazza a tájékoztató.

Forrás: MTI

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erdőtelepítésre még bőven van forrás

Erdőtelepítésre még bőven van forrás

Az ezen a héten újranyíló pályázattal együtt a Vidékfejlesztési program (VP) öt kiírásában van még fejlesztési forrás az erdőgazdálkodók számára. A pr...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!