2024. április 19. péntek Emma

Mekkora lesz a termés a dalmandi VETŐNAPON elvetett parcellákon? Megtekintheti augusztus 24-én!

Agro Napló
A 9 órakor kezdődő program során a résztvevők maguk végzik el az egyes parcellákon a termésbecslést. Az egyéni és csoportos becslések összehasonlíthatósága érdekében egységes módszert használunk...

„…új kihívást jelent, hogy merre haladjon mezőgazdaságunk.
Meggyőződésem szerint ez az út nem lehet más, mint az elektronika, a
csúcstechnika, a minőség, az ökológia és a jövedelmező gazdálkodás
harmóniájának megteremtése.”
                                                                                       (Győrffy Béla)

Regisztráció az augusztus 24-i rendezvényre!

Mit tartalmaz a Meghívó?

Szántóföldi program:

A 9 órakor kezdődő program során a résztvevők maguk végzik el az egyes parcellákon a termésbecslést. Az egyéni és csoportos becslések összehasonlíthatósága érdekében egységes módszert használunk. A termésbecslés nem csak a várható termés mennyiségének megállapítására tér ki, hanem a kártevő és kórokozó helyzet összehasonlítására is. Érdekessége a bemutató területnek, hogy közvetlenül mellette egy vetésidő és vetésmélység sorozat is található. Minthogy annak a felmérése is szerepel a programban, összehasonlítást kapunk arról, hogy a vetés időpontjának és a vetésmélységnek a megválasztása milyen befolyással lehetett volna a termesztés sikerességére.

A tanácskozás témái:

A tanácskozás során rövid összefoglaló hangzik el a termesztés technológiájáról és körülményeiről, majd áttekintjük a tapasztalt kártevő és növény egészségügyi helyzetet. Kitérünk a május 5-i vetés minőségének vetőgépenkénti értékelésére, s meghallgatunk egy összefoglalót a nagy termés elérésének feltételeivel foglalkozó amerikai előadás anyagáról.  Az ismertetések alatt feldolgozzuk a szántóföldi program során felvett adatokat, s záróakkord gyanánt megbeszéljük az eredményeket. 

A Dalmand Zrt., a Magyar Kukorica Klub és a vetőnapi rendezvényt megjelenésükkel és aktív részvételükkel támogató cégek jelentős anyagi és munkaráfordítással segítik a gazdákat az eredményesebb termeléshez szükséges tudás és tapasztalat megszerzésében. Cserébe csak azt kérik az érdekeltektől, hogy jöjjenek el és vegyenek részt a programban!

Regisztrálni ITT lehet.

A regisztráció nem kötelező, de hozzájárul a kényelem és kulturált ellátás biztosításához, segít megelőzni a felesleges költségkiadást, csökkenti a hulladékok keletkezését!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!