Meghosszabbítható egyes támogatások kötelezettségvállalási időszaka

Agro Napló
Speciális szabályok érvényesek egyes agrár-környezetgazdálkodási és ökológiai gazdálkodási támogatások kifizetési igénylésének benyújtására – közölte a szaktárca lapunkkal.

Az Agrárminisztérium (AM) ebben az évben lehetőséget teremtett az agrár-környezetgazdálkodási kifizetés és az ökológiai gazdálkodásra történő áttérés, ökológiai gazdálkodás fenntartása felhívások folytatására, illetve egyes támogatások kötelezettségvállalási időszakának meghosszabbítására.

A hosszabbítás a korábbi évek gyakorlatát érdemben módosítja. A két programban maradni kívánó, összesen közel 10500 gazdálkodó számára az 5 éves kifizetési kérelmük kapcsán kiadott döntés jogerőre emelkedése után szükség van módosított támogató okiratok kiállítására.

Ezért az AM felhívja a kedvezményezett gazdálkodók figyelmét, hogy amennyiben a kötelezettségvállalási időszak meghosszabbítása iránti kérelmet, illetve kötelezettség-átvételi kérelmet nyújtottak be, úgy a 2021-re vonatkozó kifizetési igényléseiket - a valóságnak megfelelően és a hosszabbításra irányuló nyilatkozatok figyelembevételével - abban az esetben is szíveskedjenek benyújtani az egységes kérelem keretében, amennyiben jogerős módosított támogatói okirattal még nem rendelkeznek. A kifizetési kérelem határidőben történő benyújtása tehát a módosított támogatói okirat hiányában is szükséges.

További információk a www.palyazat.gov.hu és a www.mvh.allamkincstar.gov.hu oldalakon érhetőek el – olvasható a szakminisztériumi közleményben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!