Megérkezett a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara őstermelői adózási kalkulátora!

Agro Napló
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kezdeményezésére 2021. január 1-jén hatályba lépett a családi gazdaságokról szóló 2020. évi CXXIII. törvény, ami kedvezőbb adózást biztosított az őstermelőknek.

A továbbiakban CSG törvényhez kapcsolódóan bevezetésre került, hogy a kedvezményes adózás mértéke a minimálbér viszonylatában kerül megállapításra. Ennek folyamatos növekedésével pedig 2022-ben az őstermelők kedvezményes adózási értékhatára elérte a 24 millió forintot.

Az őstermelők adott évben fennálló pontos adózási kötelezettségének kiszámítása a vonatkozó jogszabályokban meghatározott különböző feltételek alapján kerül sor, aminek a könnyebb átlátása érdekében a NAK elkészítette az őstermelői adózási kalkulátorát. Néhány főbb adat megadását követően a kalkulátor tájékoztató jellegűen segít annak meghatározásában, hogy az adott évben mennyi SZJA, SZOCHO vagy TB fizetési kötelezettség áll fenn, legyen szó általányadózásról vagy tételes költségelszámolásról, illetve őstermelőről vagy őstermelők családi gazdaságáról – értesült a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közleményéből az Agro Napló.

A kalkulátor ezen a linken érhető el.

(Forrás: NAK)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!