MENÜ

Még lehet jelentkezni a támogatott francia tanulmányútra

2018.10.02.

Juh- és kecsketartók számára szervez tejfeldolgozás témakörben támogatott tanulmányutat Franciaországba a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

 

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága  a franciaországi Haute Provence régió carmejane-i tanüzemébe szervez tanulmányutat 2018. október 15-19. között - adta hírül a kamara. A program az egyéni és családi állattartásból származó tej feldolgozásában, piacképes termékek előállításában és piacra juttatásában segítheti az érdeklődőket.

Az elméleti és gyakorlati előadások tematikájában számos elem helyet kap, a kecske- és juhtej alapanyagok előkészítésétől egészen a végtermékek elkészítéséig. A programban a savas alvasztású friss sajt, a kékpenészes sajt, valamint a nem hevített préselt félkemény sajt gyártási technológiájának megismerése is szerepel.

A technológiai ismeretek bővítése mellett cél az egyéni és családi állattartásból származó kecske-, és juhtej feldolgozásának ösztönzése, piacképes termékek előállításának és piacra juttatásának elősegítése – a franciaországi gyakorlati példák megismerését felhasználva. Ennek érdekében egy állattartó és sajtkészítő mezőgazdasági vállalkozás, valamint egy – helyi sajtkészítők szövetkezésének eredményeképpen létrehozott – értékesítési pont megtekintése is része a szakmai útnak.

A programon való részvétel részben kamarai, részben résztvevői költségvállalással lehetséges, a tanulmányútra még – korlátozott létszámban – lehet jelentkezni - hívta fel a figyelmet a kamara.

További részletek a NAK portálján ide kattintva.