Március 1-ig lehet csatlakozni a Mezőgazdasági Krízisbiztosítási Rendszerhez

Agro Napló
Még lehet csatlakozni a Mezőgazdasági Krízisbiztosítási Rendszerhez, mivel február 28. vasárnapra esik, így még hétfőn, március 1-én is be lehet nyújtani a Mezőgazdasági Krízisbiztosítási Rendszerhez történő csatlakozási kérelmeket – közölte az Agrárminisztérium (AM).

A krízisbiztosítási rendszer mindazon mezőgazdasági kockázatok ellen pénzügyi védelmet nyújt – írta a szaktárca figyelem felhívásában –, amelyek a gazdálkodás során a termelőnek nem felróható okból, legalább 30 százalékos jövedelemcsökkenést okoznak

Így a lefedett kockázatok a piaci árak alakulására, az inputköltségek megnövekedésére vagy akár természeti, esetleg pandémiás okokra is visszavezethetők. Éppen ezért fontos, hogy minden olyan mezőgazdasági termelő csatlakozzon a rendszerhez, aki úgy gondolja, hogy a várható jövedelemingadozások hatását ki szeretné védeni.

A krízisbiztosítási rendszerhez tartozás különösen azoknak ajánlott, akik 2021-ben az elmúlt három év átlagához képest visszaesésre számítanak.

Az online felületen történő csatlakozással kapcsolatos részletes információk a Magyar Államkincstár (MÁK) honlapján érhetőek el.

A csatlakozási kérelem benyújtása mellett a termelőknek a gazdálkodásukkal kapcsolatos adataikat is meg kell adniuk. Fontos, hogy a csatlakozási kérelmet azok a termelők is nyújtsák be, akik a szükséges adatokat a benyújtási határidőig még nem tudták a felületre feltölteni, hiszen azokat később, hiánypótlás keretében még lesz módjuk pótolni. Az esetlegesen szükséges hiánypótlásokról a MÁK fogja értesíteni az érintetteket – tájékoztat a közlemény.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!