Listázza az átverős tűzifahirdetéseket a Nébih

Agro Napló
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy új adatbázisban gyűjti a jogszerűtlenül feladott tűzifahirdetések adatait - közölte a hivatal.

A hatóság szerint az internetes promóciók ellenőrzése során rendszeresen bebizonyosodik, hogy az illegális faanyag-kereskedelmet folytatók álnévvel, illetve kitalált EUTR technikai azonosítóval adják fel hirdetéseiket. Gyakori panasz, hogy az eladók nem az előre kifizetett összegnek megfelelő mennyiségű, fafajú tűzifát szállítják ki, továbbá a faanyag eredetét igazoló szállítójegyet és számlát sem adnak a vevőnek. Ezért hozták létre azt az adatbázist, amelyikben bárki ingyen ellenőrizheti, megbízható-e az eladó.

A hatóság azt javasolja, hogy a vásárlás előtt a vevők tájékozódjanak az eladó személyéről és jogszerű működéséről, ehhez nyújt segítséget az adatbázis, amelyben összegyűjtve megtalálhatóak a fiktív technikai azonosítók, valamint az ezekhez tartozó telefonszámok.

A Nébih honlapján elérhető adatbázis bárki számára ingyenesen hozzáférhető.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Így juthat hatósági áras tűzifához!

Így juthat hatósági áras tűzifához!

Elindul a hatósági áras tűzifaprogram, már lehet jelentkezni a vásárlási szándékkal az erdőgazdaságoknál. Az igényt személyesen, telefonon és e-mailbe...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!