Közvetlen információk az öntözésfejlesztésről

Agro Napló
Közvetlen információkat szerezhetnek be az öntözéssel kapcsolatos különböző témákról az érintettek a Nemzeti Földügyi Központ (NFK) öntözés fejlesztéséért felelős főosztályától, amely már közvetlenül is elérhető – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

A tájékoztatás szerint az NFK, a Nemzeti Földalapról szóló törvényben meghatározott tulajdonosi joggyakorló szervezetként való működése mellett, ugyanis országos illetékességgel többek közt öntözési koordinációs feladatokat is ellát.

Ezek kiemelten a következők: a gazdaságosan ellátható öntözési körzetek és az öntözési közösségek méret-hatékony területének meghatározása; a nemzeti öntözési mintaprojektek üzemeltetése; a harmadlagos művek üzemeltetése, fejlesztése, a harmadlagos művek öntözővíz-szolgáltatásának koordinálása.

Az NFK öntözés fejlesztéséért felelős főosztályának hírei, a fejlesztéssel kapcsolatos információk a főosztály közvetlen weboldalán érhetők el. Az erre a kérdéskörre vonatkozó jogszabály pedig elolvasható a Nemzeti Földügyi Központ feladatairól szóló 158/2019. (VI. 28.) Korm. rendeletben – tartalmazza az ismertető.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Az öntözés közérdek

Az öntözés közérdek

„A vidékfejlesztési források jelentős megemelésével arra ösztönözzük a gazdálkodókat, hogy olyan technológiai fejlesztéseket hajtsanak végre, amelyek...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!